Yönetilemeyen Verilerin Gerçek Maliyetleri

Yönetilemeyen Verilerin Gerçek Maliyetleri

Bu yazımızda şirketinizde tasarımcıların, mühendislerin üretkenliğini arttırmak ve yönetilemeyen verilerinizin gerçek maliyetlerinin ne olduğu üzerine odaklanacağız.

Öncelikli olarak ürün veri yönetim yazılımlarının çok pahalı olduğu, kurulumlarının uzun zaman aldığı, mühendislerin ve tasarımcıların üretkenliklerinin azalacağı gibi düşünceler ile bu sistemleri tercih etmeye bilirsiniz. Fakat bu sistemler kısa sürede sizi birçok maliyetten kurtaracaktır. Temel anlamda tasarımcıların yaşadıkları problemleri ve bu problemlerin nasıl aşılacağını sizler için aşağıda derledik;

Hızlıca Bulun (Aramalar): Birçoğumuz dosya arama sırasında birer tarayıcı oluyoruz (evet bu konuda ben de suçluyum!). Doğru dosyayı ararken klasörler arasında bir avcı gibi avlanır ve işe başlarız. Dosya adını biliyorsak, Windows’ daki arama yeteneklerini kullanabiliriz fakat birçok benzer isimli dosya ve klasör olduğundan bu durum bizi yavaşlatacaktır. Şimdiye kadar kaçımız internet de arama yaptık? Kimse yok çünkü gerçekten yapılamıyor. Öncelikle bir arama motoru yardımı ile aramayı çalıştırmanız gerekiyor, ardından sonuçlara göz atarsınız. Aynı iş akışı, SOLIDWORKS PDM ile gerçekleştirebiliriz. Dosya hakkında herhangi bir bilginiz varsa bu bilgiyi kullanarak arama yapabilirsiniz. Sonuçları elde ettiğinizde, bu sonucun aradığınız dosya olup olmadığı kararını verebileceğiniz daha geçerli verilere sahip olacaksınız. Elde ettiğimiz veri özelliklerinde parça numarası, açıklamalar, yayınlanma durumu ve hatta dinamik görüntüleme gibi bilgileri içermektedir.

Akıllı Dosya Yönetimi (Taşıma ve Yeniden Adlandırma): Bir SOLIDWORKS kullanıcısı veya bir dosya tabanlı çalışan herhangi sistem kullanıcısı, dosyaları taşımanın ve yeniden adlandırmanın zor olduğunu bilir. Sorun, dosyanın bir başka dosya ile referanslı olmasından kaynaklanıyor. Başlangıç olarak, aranılan dosyanın nerelerde kullanıldığını biliyor musunuz? Bu bilgi ERP/MRP gibi ayrı sistemlerde tutuluyor olabilir. SOLIDWORKS PDM ile bir dosya, kolaylıkla yeniden adlandırılabilir ve hatta SOLIDWORKS PDM bir Windows Gezgini olduğundan dosya kolaylıkla taşınabilir.

Değişiklikleri Kolayca Sakla (Sürüm Belirleme): Sürümleri nasıl kaydedersiniz? Birçoğunuz bunu yanıtlamayacaktır ve dosyaların sadece tek bir sürümünün tutulduğunu ifade edecektir. Şu an için bu durum temiz ve kolay bir yöntem olarak görülse de asıl sebebi geçmişte yaşanan dosyaların sürümlerinin tutulması sırasında çoğalan dosya ve zaman kayıplarıdır. Yine de birçoğunuz bu eski sürümleri korumak zorunda kalmış olabilirsiniz çünkü sektörünüzde hala bu ürünler kullanılıyor. Paketle ve Gönder’ i kullanmak, klasörler oluşturmak ve bunların her bir kopyasını kopyalamak veya sürüm bilgilerini içeren dosyaları yeniden adlandırmak gibi (eğer yukarıdaki 2. maddeyi unuttuysanız) çeşitli yöntemler uygulanır. SOLIDWORKS PDM, bir dosyanın her kontrol aşamasında otomatik olarak yeni bir sürümünü oluşturur ve bununla birlikte parça, montaj ve teknik çizimlerin hangi sürümlerinde kullanıldığını bilir.

Tam Geçmiş (Zamanda Yolculuk): Daha önceki sürümleri kimin, niçin ve ne zaman oluşturulduğunu bilmeniz iyi olur muydu? SOLIDWORKS PDM bunu son derece kolaylaştırmaktadır. SOLIDWOKS’ de çalışırken geçmişteki tasarımların nasıl göründüğünü görebilir ve parçaların yeni sürümlerinin bir montajın eski sürümleriyle değiştirile bilirliğini belirlemek için oturumunuza önceki sürümleri yükleyebilirsiniz. Aynı dosyanın farklı versiyonlarını SOLIDWORKS PDM içerisindeki “Tarihçe” bölümünde karşılaştırma işlevlerini kullanarak inceleyebilirsiniz. Bu, geometri üzerinde, unsurlarda veya parça özelliklerdeki küçük değişiklikleri bulmak için gerçekten çok kullanışlıdır.

Sonuç olarak tasarımcıların ya da mühendislerin bir proje üzerinde çalışırken karşılaştığı zorluklardan bahsettik. SOLIDWORKS PDM kullanımıyla bahsi geçen ve büyük maliyetlere neden olabilecek problemlerden kurtularak, geçmişte oluşturduğunuz proje kayıtlarınızı kolaylıkla arşivleyin, gerekli sürüm kayıtlarını kontrollü bir şekilde tutun, herhangi bir referans kaybı yaşamadan verilerinizi güvenli bir şekilde taşıyıp, isimlendirin.

Yönetemediğiniz verilerin gerçek maliyetlerden kurtulmak mı istiyorsunuz?

SOLIDWORKS PDM’ e hemen sahip olmak için bizimle iletişime geçin!

 

Hazırlayan:

Barış KILINÇ

[email protected]

 

 

 

Alıntıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir