SOLIDWORKS 2017'de Tablo Hücresine Not Bağlama

SOLIDWORKS 2017’de Tablo Hücresine Not Bağlama

Notların, herhangi bir mühendislik çiziminin önemli bir parçası olduğunu ve kritik bilgilerin aktarılmasına yardımcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çizimlerle uğraşırken karşılaşılan sorunlardan biri, bu notları güncel tutmaktır. Bu sorun için en iyi çözüm, süreci otomatikleştirmek ve yazılımın bunları korumaya özen göstermesini istemektir. SOLIDWORKS her sene yenilik yapmaya devam ediyor. Örneğin, geçen yıl SOLIDWORKS, Bayrak Notlarını kullanarak bir balona not bağlamak için işlevsellik ekledi. Şimdi SOLIDWORKS 2017’de, Not aracını yeniden geliştirdiler ve bu sefer bir notu BOM’a veya delik tablosu hücresine bağlayabilirsiniz.
Bir Notu Bir Tablo Hücresine Bağlama
Bahsettiğimiz gibi bir notu BOM veya delik tablosu hücresine bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, çiziminize bir tablo ile bir Not eklemeniz gerekir. Nota tıklayın ve Özellik Yöneticisi’nde “Metin Biçimi” bölümüne gidin ve “Tablo Hücresini Bağla” yı seçin.

Teknik Resim Notu
Daha sonra tablodaki Notunuza bağlamak istediğiniz hücreyi seçin ve Tamam’a basın. Hücrenin değerinin metninize eklendiğini göreceksiniz.
Bağlı Not
Not, tablo hücresine bağlı olduğu için, hücre değeri değiştiğinde not da güncellenir.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir