SOLIDWORKS 2017 ile Sac Levhanızın 3 bükümlü köşelerine yırtılma verebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2017 ile Sac Levhanızın 3 bükümlü köşelerine yırtılma verebilirsiniz.

Bir Sac levha tasarımcısının karşılaştığı ortak flanş zorluklarından biri, tasarımlarında köşe yırtılması ihtiyacı duymasıdır. Çoğu durumda köşe, iki bükümün bir araya geldiği yerdir; diğer durumlarda üç bükümün bir araya geldiği yerdir.
SOLIDWORKS 2017, SOLIDWORKS 3 bükümlü köşe kabartma seçeneğinin tanıtılması ile bu sac levha ihtiyaçlarının her ikisine de hitap eden araçlara sahip oldu. – Aşağıda gösterildiği gibi seçenekler köşe kabartma komutuna eklenmiştir.
 

3 Bükümlü Köşe Yırtılma Seçeneği

 
Bu SOLIDWORKS 3 bükümlü köşe kabartma seçeneğine alışkanlık edinmek, operasyonda bulunan üç bükümün tam olarak bir noktada buluşacak büküm hatlarına sahip olması gerçeğinden dolayı biraz zaman alır.

3 bükümlü köşe

 
SOLIDWORKS, otomatik olarak doğru köşeleri alacak Tüm Köşeleri Birleştir seçeneğinin olmasından dolayı seçim seçeneğini kolaylaştırır. Köşe ve bükümlerin seçiminden sonra, özellik yöneticisinin altına geçebilir ve modelinizde kullanılacak yırtılma türünü seçebilirsiniz.
 

3 bükümlü köşe kabartmasının düzleştirilmiş hali

 
Bu seçeneği bir deneyin, 3 benzer bükümlü sac levha modellemek, tasarımınıza yeni köşe kabartma tipi eklemekten daha zor olacaktır.
SOLIDWORKS 2017’deki yenilikleri ve daha fazlasını öğrenmek için bizi Facebook ve Youtube sayfamızdan takip edin.
 
 
 
 
Bu yazı Javelin’den alıntıdır. Teşekkür ederiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir