SOLİDWORKS İLE YÜKSEK PERFORMANSLI VE DÜŞÜK MALİYETLİ TİTANYUM TEKERLEKLİ SANDALYE ÜRETİMİ

“Özel titanyum sandalyelerini kârlı bir şekilde inşa etmenin anahtarı SolidWorks’tir. O olmadan, biz bu işte olamazdık .” diye açıklama yapan Dünyanın önde gelen titanyum alaşımlı elektirikli sandalye üreticisi TiSport-LLC’nin,  mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Alan Ludovici, Solıdworks Yazılımlarının, ürünlerini tasarlarken kullandıkları  eski programlarına göre daha hızlı bir şekilde tasarladığını belirtti.

Tekerlekli sandalyeye ile yaşamlarını geçiren  bireylerin, modern kentlerde konforlu, pürüzsüz ve güvenli bir yolculuk için yüksek performanslı bir sandalyenin hayati önemi bulunmaktadır.Vücutta aşınma ve yıpranma geleneksel tekerlekli sandalyelerin engebeli yolculukları, hareketlilik sorunlarıyla karşı karşıya olanlar için bir başka engel olabilmekte.
Özel alanda titanyum boru ürünleri ile çalışma geçmişi olan Metal endüstrisi için şirket, titanyum tekerlekli sandalyelerin üstün bir sınıfını oluşturmak için yola çıkıyor. TiSport, yöneticisi Ludovici’ye göre, bu amaca ulaşmak için, yüksek tasarım ve üretim otomasyonunu uygulamak ve sürdürmek gerekiyordu.  Üretilen sandalyelerin yaklaşık yüzde 50’si bireysel müşteriyi bulmak için özelleştirildiğini söyleyen Ludovici “Bu özel tekerlekli sandalyeleri oluşturmak için entegre bir 3D’ye ihtiyaç duyduklarını ve ürün geliştirme ve üretim ortamı süreçlerini otomatikleştirmek, maliyetleri kontrol etmek,Ve teslimat sürelerini kısalttığını “belirtiyor.
TiSport, tekerlekli sandalyelerini tasarlamak için SolidWorks ve entegre SolidWorks Simulation yazılımını seçti çünkü yazılım daha hızlı ve kullanımı daha kolay. Şirket, işleme operasyonlarını otomatikleştirmek için entegre CAMWorks CAM paketini ekledi.
TiSport, SolidWorks’ü seçerek;

  • Tasarım zamanını yarıya indirdi
  • Yıllık geliştirme maliyetlerini 400.000 $ düşürdü
  • Sandalye başına 11 $ imalat tasarrufu sağladı
 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir