SOLIDWORKS Inspection Hakkında 7 Ortak Soru ve Cevapları

SOLIDWORKS Inspection mevcut 2B teknik resimlerini kullanarak balonlanmış denetim raporlarının hazırlanmasını kolaylaştırır. Ayrıca, SOLIDWORKS teknik resim dosyalarını, PDF ve TIFF dosyalarını destekleyerek bu manuel ve sıkıcı süreci otomatikleştirir. Ölçülen dijital ölçüm değerleri manuel veya otomatik olarak programa girilebilir. SOLIDWORKS Inspection hataların ortadan kaldırılması, pazara sunma süresinin kısaltılması ve parça kalitesinin geliştirilmesi konusunda tasarımcılara ve kalite müfettişlerine yardımcı olur.

inspection

1)  SOLIDWORKS INSPECTION bağımsız kullanıcı arayüzü olarak kullanılabilir mi?

Evet,SOLIDWORKS Inspection SOLIDWORKS 3D CAD’e ihtiyaç duyulmadan bağımsız kullanıcı ara yüzü olarak kullanılabilir. Ancak bu bağımsız uygulama yalnızca tif ve PDF dosyalarını desteklemektedir. Ayrıca SOLIDWORKS 3D CAD ile kullanılabilen bir add-in ara yüzü de bulunmaktadır.

2)  SOLIDWORKS Inspection PDF olarak yayınlanan FAI (İlk Ürün Denetimi) raporlarında renkli kodlama yapabiliyor mu?

Kesinlikle! PDF olarak yayınlanan balonlanmış teknik resimlerin kontrol sonuçlarının renkli olarak gösterimini sağlar. Ayrıca Excel olarak yayınlanan FAI raporlarındaki kontrol sonuçlarının renkli olarak gösterimini sağlar ve bu excel raporlarını direk olarak Excel’den PDF’e dönüştürmek mümkündür.

3) Bu yazılım çizim revizyon değişiklikleriyle nasıl baş eder? Eğer ölçülendirmeler eklenmişse veya önceki balonlanmış ölçülendirmeler silinmişse SOLIDWORKS Inspection bu hataları gösterir mi?

Eğer add-in arayüzündeyseniz, yazılım size neyin eklendiğini veya neyin çıkarıldığını kolaylıkla gösterir. Kullanıcı tüm değişiklikleri kabul de edebilir veya manuel olarak seçim de yapabilir.

xxx

Eğer standalone arayüzündeyseniz yazılım size bunu otomatik olarak göstermez. Ancak SOLIDWORKS Inspection karşılaştırma aracı sayesinde iki PDF’i karşılaştırabilir. Bu sayede aradaki değişiklikleri görebilirsiniz.

4)   Balonlanmış teknik resimler teknik resim dosyalarının içinde mi oluşturulur yoksa sadece SOLIDWORKS’te açılan farklı bir Inspection dosyası olarak mı kaydedilir?

Eğer SOLIDWORKS teknik resimlerinde çalışıyorsanız, bilgiler SOLIDWORKS teknik resim üzerine kaydedilir ancak balonlamaları PDF ile yayınlayabilirsiniz. Adobe Reader olan herhangi bir bilgisayarada bu PDF dosyasını açabilirsiniz. SOLIDWORKS teknik resmini açmak isterseniz, SOLIDWORKS’e ihtiyaç olacaktır. Genellikle insanlar balonlanmış teknik resimleri PDF, raporları Excel olarak kalite müfettişine gönderir.

ins 3

5)   Dijital kumpas ve CMM haricinde hangi ölçüm sonuçlarını içeri aktarabilir?

Ölçüm cihazınızın yazılımı sonuçları klasik dosya formatında yayınlayabiliyorsa (Örneğin: *.txt   gibi) nominal değer, tolerans, sonuçlar gibi değerleri içeri aktarabilmek için CMM import seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

6)    Hangi CMM dışa aktarım formatları desteklenmektedir (I.E .SAT)?

SOLIDWORKS Inspection şu sıralı CMM yazılımlarını destekler: Calypso, Camio, Faro, Geomeasure, MCosmos, OpenDMIS, PS-DMIS, Virtual DMIS, CMM Manager.

7)    CMM’den içe aktarım yapıldığında veriler SOLIDWORKS Inspection ile nasıl eşleşir?

Otomatik atama prosesine başlandığında yazılımın bilgi tabanlı öğe numarası vermesini, ayrıca nominal değerler, tolerans gibi değerleri bire- bir eşlemesini sağlayabilirsiniz.

Logo_Armada_Yazilim_yanyazi

Kaynak: Javelin blog haberinden çeviridir.

One comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir