SOLIDWORKS, 3D'ye geçişi hızlı, kolay ve üretken hale getiriyor

2D’den 3D’ye geçiş üretkenlik kazançları sağlasa da tüm 3D CAD sistemleri aynı değildir ve bazı 3D CAD yazılımları diğerleriyle kıyaslandığında daha fazla avantaj sunar. 3D teknolojisinin Microsoft Windows® PC platformundaki asıl öncüsü olan SOLIDWORKS tasarım yazılımı sadece 2D’den 3D’ye geçiş için en iyi yolu sağlamakla kalmaz aynı zamanda, kullanımı kolay arayüzü, geniş olanakları, entegre ürün platformu ve açık Uygulama Programlama Arayüzü (API) ile sektördeki en kapsamlı, güvenilir üretkenlik iyileştirmelerini sunar. SOLIDWORKS ile 2D’de yapamayacağınız işlemleri ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Ekran Alıntısı

Yapmanız Gereken ve SOLIDWORKS ile Yapabileceğiniz İşlemler

• Hızlı Onaylar – SOLIDWORKS, yönetim biriminden ve/veya müşterilerden onay alma sürecini hızlandırmanıza yardımcı olmak için tasarım görselleştirme ve iletişim seçenekleri arasından tercih yapma esnekliği sunar. İster hareketi göstermek için 3D animasyonlar ister tasarım estetiğini göstermek için fotoğraf gerçekliğinde işlenmiş görüntüler ya da teknik bilgileri iletmek için SOLIDWORKS eDrawings oluşturun SOLIDWORKS, en uygun ve hızlı şekilde 3D iletişim kurmanıza olanak tanır.

• Hızlı ve Kolay Tasarım Değişiklikleri Yapmak – SOLIDWORKS ile tasarım değişiklikleri yapmak çocuk oyuncağıdır. Bu yazılım, parametrik çift yönlü ilişkiye dayandığından, bir bölümde yaptığınız değişiklikler tüm montajda otomatik olarak uygulanır. Diğer bir deyişle, bir değişiklik yaptığınızda yazılım, tüm ilgili parametreleri otomatik olarak günceller; bu sayede tasarım değişiklikleri daha hızlı yapılır, hata riski azaltılır ve 2D’deki manuel güncellemeler ortadan kalkar.

• Bir Tasarımın Hareketini Görmek – Bir montajdaki bileşenlerin birbirleriyle nasıl hareket ettiklerine ve etkileşimde bulunduklarını görmek, parça parazitleri ve çakışmaları olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yoludur. SOLIDWORKS ile montajları dinamik bir şekilde hareket ettirebilir ve statik montajlardaki parçalar arasında parazit olup olmadığını otomatik olarak kontrol edebilirsiniz. Her iki durumda da SOLIDWORKS, parazit alanlarını vurgulayarak bunları düzeltmenizi sağlar. Benzer bir özellik, yanlış hizalanmış delikleri belirlemenize yardımcı olur.

• Animasyonlar, Fotoğraf Gerçekliğinde İşlemeler Oluşturmak – SOLIDWORKS ve PhotoView 360 işleme motoru sayesinde tasarım konseptlerinin 3D animasyonlarını veya fotoğraf gerçekliğinde işlemelerini hızlı ve kolayca oluşturabilirsiniz. Bu yaklaşımlardan birini kullanarak bir tasarım konseptinin işleyişini müşterilere, iş ortaklarına veya yöneticilere göstermenin yanı sıra satış ve pazarlama gereksinimlerini destekleyebilirsiniz.

• Performansı Doğrulamak ve Optimize Etmek – SOLIDWORKS, 3D modellerde tasarım performansını analiz etmek için sadece sonlu eleman analizi (FEA) yapmanıza olanak tanımakla kalmaz aynı zamanda, pazardaki en eksiksiz ve gelişmiş entegre analiz araçlarıyla tasarım sisteminizin içinde analiz yapmanıza da izin verir. Bu özellikleri kullanarak hareket, stres, sapma, titreşim, sıcaklık veya sıvı akışı ile ilgili güçlerin etkisini tahmin edebilir ve tasarım performansını doğrulayabilir ve optimize edebilirsiniz.

• Tasarımları, Bileşenleri ve Montajları Tekrar Kullanmak – SOLIDWORKS, bileşen ve montaj tasarımlarının yeniden kullanılmasını son derece kolay bir hale getirir. Mevcut bir tasarımı değiştirmek için tek yapmanız gereken, parçanın üzerine tıklamak, bir boyutu değiştirmek ve o parçayla ilgili tüm geometri otomatik olarak yeniden boyutlandırılır. Ayrıca, tasarım tablolarını kullanarak mevcut bir tasarımdan çok çeşitli konfigürasyonlar oluşturabilirsiniz.

• Etkin İşbirliği – SOLIDWORKS ile teknik alanda çalışmayan tasarım katılımcıları dahil herkesle etkin işbirliği yapabilirsiniz. İyileştirilmiş görselleştirme, beraberinde daha iyi kavrama ve anlamayı da getirir. Bu sayede satış personelinin ve saha hizmetindeki personelin deneyimini kullanarak tasarımlarınızda onların değerli fikirlerinden faydalanmanıza olanak tanır. Diğer mühendisler; döndürme, kaydırma, yakınlaştırma, ölçme ve SOLIDWORKS modelini tamamıyla sorgulamak için diğer adımları gerçekleştirerek tasarımlara ilişkin görüş ve geri bildirim sunabilirler.

• Öne Çıkan Teklifler Hazırlamak – SOLIDWORKS 3D animasyonlar ve/veya fotoğraf gerçekliğinde görüntüler kullanmak; sabit, siyah-beyaz belgelerden renk ve bağlam bakı- mından zengin olan etkileyici ve çekici tekliflere kadar fiyat teklifi taleplerinin yanıtlarını değiştirir. SOLIDWORKS, en son 3D tasarım ve görselleştirme araçlarını kullandığınızı ve bu özellikleri işlerinize uyguladığınızı göstererek tekliflerinizin rakiplerinizin arasında öne çıkmasını sağlar.

• Tasarımları Doğrudan Üretime Geçirmek – SOLIDWORKS, tamamlanan tasarımları doğ- rudan üretime geçirmenize destek olur. SOLIDWORKS, önde gelen CAM paketleri için bir ön uç, geometri motoru işlevi gördüğünden yazılım, işlenen modeli ve olası tüm üretilebilirlik değişikliklerini tasarım modeliyle tamamıyla ilişkilendirme olanağı vererek üretim kurulumunu daha da kolaylaştırır.

• Hızlı Prototip Oluşturmak için 3D Baskıyı Kullanmak – SOLIDWORKS ile 3D modellerin 3D baskısı, bir belgeyi masaüstü yazıcınızdan yazdırmak kadar kolaydır. SOLIDWORKS CAD dosyalarını kullanarak tek seferlik numuneleri veya prototipleri önde gelen 3D yazıcı markalarıyla hızlı bir şekilde “yazdırabilirsiniz”. 3D baskı, prototip oluşturma maliyetini azaltmasının yanı sıra bir tasarımın fiziksel modelinin elinize daha hızlı ulaşmasını sağlayarak tasarım döngüsü süresinden daha fazla tasarruf etmenize olanak tanır.

Logo_Armada_Yazilim_yanyazi

Kaynak: SolidWorks Teknik Bülteninden alınmıştır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir