PDM Ortamında Feature Manager’da Dosyaları Yeniden Nasıl Adlandırabilirsiniz?

Geliştirme süreci esnasında dosya isimlerine hemen hemen hepimiz işlevine göre tabak, tutucu gibi çeşitli isimler veririz.Daha sonra tasarım süreci imalat sürecine yaklaştıkça, bu dosyaların isimlerini kurumsal parça numaraları ile değiştirmek isteriz.Bu işlem PDM kullanmadan hantal bir bicinde çalışır.  Sevindirici haber ise; 2016’da, eğer bir PDM kullanıcısıysanız, bu çalışmayı SOLIDWORKS’ün içerisinde çalıştıracak opsiyonlar mevcut!

Hadi hep birlikte göz atalım!

Bu uygulamanın çalışmasına izin verecek SOLIDWORKS ve PDM de hangi opsiyonların kurulması gerektiğinden başlayalım

SOLIDWORKS’te, Araçlar>Seçenekler>Sistem Seçenekleri>Feature Manager’ e girelim ve “Bileşen dosyalarının FeatureManager ağacından yeniden adlandırılmasına izin ver seçeneğini etkinleştirelim.

PDM’de ise PDM yönetim aracından, İş akış durumu ve klasör dosya konumu için “Dosya ekle ya da yeniden adlandır”’ a izin vermeniz gerekecek.

PDM1

Bütün gerekli izinler birkez tam olarak sağlandığında FeatureManager içerisinden isim değişikliği yapabiliriz, fakat yinede PDM kullanım kurallarını takip etmeliyiz.

Mevcut bu kuralları uyguladıktan sonra, parçanın isim değişikliğini ve montajın bunu refere edip etmediğini kontrol etmeliyiz.

PDM2

İsmi değiştirmek için, Feature Manager’daki dosya ismi üzerinde bir windows yavaş tıklama kullanın

Windows yavaş tıklama nedir diye sorabilirsiniz?

Mouse control panelinizde çift tıklama zamanı bir kaydırma aracı ile yavaş veya hızlı olarak değiştirilebilir. Eğer iki tıklamanız bu kaydırma süresinin içerisinde ise bu çift tıklama olarak algılanacaktır.Eğer bu sürecin dışında gerçekleşirse bu sefer de iki ayrı tıklama olarak algılanacaktır. Aynı zamanda bir dosya üzerinde iki ayrı tıklama Feature Manager’da yeni bir adlandırma yapmanızı sağlayacaktır. Bir kez tıkladıktan sonra 2 sn kadar bekleyerek ikiknci tıklamayı yapabilirsiniz.

Peki burada F2 çalışır mı ? Alternatif olarak bahsetmek mümkün.. Part üzerinde FMt içinde RMB ile “Parçayı Yeniden adlandır” da başka bir seçenek olabilir.

PDM3

Montaj denetlemesiyle, oluşturulacak montaj ve parçaların yeni versiyonlarını görebilirsiniz.
PDM4

PDM içindeki dosya geçmişine de yaptığınız bu isim değişikliği yansıyacaktır. 2016’ daki bu yeni aracı kullanana dek dosyaları yeniden adlandırma hiç bu kadar kolay olmamıştı!

PDM5

Logo_Armada_Yazilim_yanyazi

Kaynak: caddimension blog haberinden çeviridir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir