Terminlerinizi Doğru Yönetmek İçin İpuçları & Araçlar

Şüphesiz ki verilen son teslim tarih terminlerine uymak müşteri sadakatini sağlamak için çok önemli. Bu alıcı ile güvene dayalı bir ilişki maliyetidir. Fakat zamanlama düşünüldüğünde gecikmeler hızlı bir şekilde birikecektir. Bozuk makineler, tedarikçiden geç teslim edilen hammadde ve yetersiz üretim kapasiteleri müşteri ilişkinize ölümcül darbeyi atacak kesinlikle kaçınılması gereken olumsuzluklardan sadece bir kaçı.

erp

Neyseki  termin sürelerinizi kontrol etmenizi sağlayacak daha iyi çözümler mevcut. Bu çözümler, çalışanların ve yönetimin zamanlama sürecini kolaylaştıracak tüm teknolojik gelişmelerle, profesyonel yaklaşım ve çalışma ortamı kontrolü ile esnek bir yaklaşım sunar.

İşte terminlerinizi doğru bir şekilde yönetebileceğiniz bazı öneriler:

Satış Tahmin Yazılımı Kullanımında Öncü Davranın

Günümüzde, siparişler daha geç verilmesine rağmen teslimat süreleri giderek azalmaktadır. Talebi karşılamak için mümkün olduğunda hızlı davranmak zorundasınız.

Nasıl mı?  Bir Satış Tahmin Yazılımı Kullanarak!

Bu tarz araçlar eski satış geçmişini, devam eden ticari aksiyonları aynı zamanda bazı durumlar için talebi etkileyecek bağlamsal verileri kullanarak üretim sürecinin programlanmasını mümkün olduğunca sorunsuz atlatmanızı mümkün kılar.

Makinelerin Gerçek Zamanlı Doğru Çalıştığını Kontrol Edin

Şüphesiz ki bozulan bir makine tüm üretim hattını tehlikeye sokabilir.  Şimdi makineleri onlara uyacak sensörler takarak parça aşınmalarını kontrol edebilir ve başarısızlık olasılığını ortadan kaldırabilirsiniz. Daha ucuz ve tamirden daha kısa sürecek (bilgisayar destekli) bu basit tamir operasyonları sayesinde arıza  tahminni mümkün kılabilirsiniz.

Daha Reaktif Olmak İçin Doğru Tedarikçiyi Seçin
Hammadde tedarik problemi yaşamamak için doğru tedarikçiyi seçmeniz gerekir.

  • Bu tedarikçi ihtiyaç dahilinde kısa vadeli ihtiyaçları karşılayabilecek mi?
  • Dağıtım yolları nelerdir?
  • Peki sunulan hammaddenin kalitesi nasıl?

Bir tedarikçiyle anlaşma yapmadan önce bu sorular büyük önem taşıyor. Ayrıca Tedarikçi İlişkileri Yönetimi (SRM) içeren bir yazılım veya karar destek aracı yükleyebilirsiniz. Bu sizin en güvenilir ortakları bulmanıza yardımcı olmak için farklı parametreleri birleştirir. Böylece artık anlık talep artışları için endişelenmenize gerek kalmayacak.

Birbirine Bağlı Çağın Bir Parçası Olun

Bağlı araçlar (geliştirilmiş gerçeklik gözlükleri, ses-toplama sistemleri, mobil yazıcılar …), daha kolay siparişleri hazırlamanızı, stokları yönetmenizi veya teslimatlar yapmanızı sağlar. Ayrıca esneklik sağlayacağı için böylece çalışanlarınızın termin tarihlerini yönetirken zamandan tasarruf etmelerini sağlamak mümkün olacaktır.

Esneklik ve verimlilik sağlayan araçlar kullanıldığında termin tarihlerinin yönetimi daha kolay yapılacaktır.

Peki ya siz? İşinizde zamanlamayı nasıl yönetiyorsunuz?

İhtiyaçlarınız neler ve hangi sistemleri uygulamak istiyorsunuz?

armada yazılım logo_küçük

Kaynak: cegid.com/manufacturing/webzine dan çevirilmiştir.

2 Comments

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir