SOLIDWORKS’te Verimliliğinizi Artırmanın 5 Yolu

SWHABER 16

Sizce aşağıdakilerden hangisi SOLIDWORKS’te daha zor? Yüzey oluşturma? Çok kolay! Gerçekçi görünüş alma? Bir çırpıda!  Sonlu Elemanlar Analizi? Hiç problem değil! Aslında yeni bir araç öğrenme, yeni bir alışkanlık edinmek, ya da yeni bir yaklaşım oluşturulmasından bahsediyoruz. Eski alışkanlıklardan kurtulmanın zor olduğu söylenir hep! Bu kılavuz o eski alışkanlıklarınızı derinlere gönderecek ve sizi özgür bırakacak yöntemleri sizinle paylaşmak için hazırlandı. Bu yazımızda en az eski araçlarınızda olduğu kadar yeni araçlarla rahatça nasıl çalışacağınızı keşfedeceksiniz.

  1. Arayüz Keşfi

1 dakikanızı ayırın ve etrafa bakın. Eminiz ki, ekranda ne işe yaradığı konusunda hiçbir fikrinizin olmadığı bir ikon bulabilirsiniz. Yardım dosyasında bir göz atın ya da sadece üzerine tıklayın. “Ekle” açılır menüsünü aşağı kadar okumak veya komut yöneticisinde yeni bir sekme açmak için bir dakikanızı ayırın. “Değerlendir” tabını açık bırakarak çalıştınız mı hiç? Eğer cevabınız “hayır” ise deneyin! Bir çok işinize yarayacak aracın olduğunu göreceksiniz. Kullanımınızı kolaylaştıracak şekilde araçların yerlerini değiştirmeyi veya kişiselleştirilmiş bir tab oluşturmayı deneyebilirsiniz. İmleç komut yöneticisi üzerinde olduğunda sekmeler arasında kaydırma tekerleğinin kaya bildiğini biliyor muydunuz?

  1. Uygulama

Hepimizin atlamak istediği seçenek belki de.. Ancak bir alışkanlık avcısı olmak istiyorsanız, sırayla ilerlemek zorundasınız. Yeni bir araç seçin ve basit bir parça üzerinde uygulayın. Parçaya değil de sizin araç üzerine odaklanmanızı sağlayacak bir şeylerle başlayın. Örnek olarak, ”kesişim” aracını ilk kez kullanıyorsanız, Millenium Falcon bir maket ile işe başlamak yerine yüzeylerin dışında bir küp yapmayı deneyin. Kompleks modeller üzerinde yanlış tanımlama yapmaktan endişelenmek istemiyorsanız, SOLIDWORKS’teki doğru araç operasyonuyla çok daha basit bir şekilde belirleyebilirsiniz. İlk araç için fikir alın ve daha sonra iyi şeyler için çalışın. Başarısız olduğunuzu düşündüğünüzde tekrar denemekten çekinmeyin. Uygulama her zaman daha iyi yapmanızı sağlayacaktır. Bu aracın nasıl çalıştığını öğrenmekle değil de daha çok hatırlamakla ilgili olduğu için yeni senaryolar üzerinde deneyebilirsiniz.

  1. Bir Parçanız Üzerinde Uygulama

Bu aşamaya araca eliniz alıştığında geçersiniz. Uygulama sürecinde doğruyu yakalamak için çabalamak güzel ancak bir zaman sonra aracın bunu zaten sizin için yapabildiğini görürsünüz. Bu aşamada aracın yeteneklerini keşfedeceksiniz ve sizin için neler sağlayabileceğini anlayacaksınız. Özel bir araç için kendi modellerimden bir tanesi için kullanım yöntemi bulursam, geri dönerek onu uygularım. Bu şekilde çalışarak son yapmış olduğunuz kalıp çalışmasında bir önceki çalışmanızdan daha canlı ve daha hızlı bir şekilde yüzey modellemesi yaparak zaman kazanabilirsiniz. Doğru zamanda doğru aracı hatırlamanın size zaman kazandıracağını unutmayın.

  1. Kör Yaklaşım

Bazen ne kadar zorlarsanız zorlayın bir aracın yardımcı olacağını bilmenize rağmen onu kullanmayı hatırlayamayabilirsiniz. Bu noktada bukör yaklaşımdan kurtulmalısınız! Rahat ettiğiniz araçları bir süreliğine bir kenara bırakarak, yeni araçları getirmelisiniz. Komut yöneticisine veya S tuşuna yerleştirerek kullanmakta olduğunuz yöntemin yerine bu yeni aracı kullanmak için kendinizi zorlayabilirsiniz. Bu yeni yöntem aklınıza bir kez kazındıktan sonra, eğer mecbursanız kaldırdığınız eski araçlarınıza geri dönüş yapabilirsiniz. İlk etapta can sıkıcı olabilir veya sizi yavaşlattığını düşünebilirsiniz ancak kendinizi biraz yönlendirdiğinizde ne kadar hızlı taşların yerine oturduğunu görerek şaşıracağınıza eminiz. Ancak uyarmadan geçmeyelim eğer bu işe yeni başladıysanız ve/veya tasarım için sizi sıkıştıran bir patronunuz varsa bu uygulama için kendinize biraz daha zaman vermelisiniz. İlk başlarda sizi yavaşlatacağı için akıllıca çözümler kullanmak her zaman daha iyidir.

  1. Her Zaman Yeni Araçlar Arayın

SOLIDWORKS her geçen gün kendini geliştiriyor ve arka planda SOLIDWORKS deneyimi sürekli olarak kullanıcı için daha iyi bir deneyim haline getirilmeye çalışılıyor. Zaman zaman bunun varmak istediğiniz noktaya giden başka bir yol olduğunu düşündüğünüz zamanlar olabilir ancak bu noktada denemeyi bırakmamanızı tavsiye ediyoruz. SOLIDWORKS’te her kısayolu bilmenizin ve kullanmanızın tabiki neredeyse imkansız olduğunu biliyoruz ancak bu kısa yollar sizin kendi iş akışınızı ayarlamanız için oradalar. İşinizi en kısa zamanda yapabilmeniz için hangisinin daha iyi olduğunu bulabilmeniz için test edin. Denemek için yeni bir şey arayışında iseniz, sizi her yıl yaptığımız yenilik webinarına katılmaya davet ediyoruz. Bu süre zarfında SOLIDWORKS 2016 yenilik webinar kaydına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Yeni başlayan SOLIDWORKS kullanıcıları için bu yazımızın teşvik edici olmasını umut ediyoruz. Tasarım sürecinizde ihtiyacınız olan destekte önerilerde bulunmaktan memnuniyet duyarız! İletişime geçmek için formu doldurmanız yeterli..

 
 
armada yazılım logo_küçük
Kaynak: cadimensions.com/blog dan uyarlanmıştır

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir