SOLIDWORKS 2016 ile Başarısız Montaj İlişkilerini Değiştirerek Zaman Kazanın

Solidworks 2014’te, yeni geometri güncelleştirme referansları ve çizim objelerinin değiştirilme hatalarını önlemede büyük iyileştirmeler yapıldı. Bu değişim, unsurları yenilemede, eşleştirmelerde hatta simülasyon çalışmalarında yararlı oldu.

Yine de bu uygulamalar sadece mevcut olan çizimlerde objeleri yenileriyle değiştirilmek istendiğinde kullanılabilir. Peki ya parçanıza birçok yeni unsur ekleyerek önemli değişmeler yapmak istediğinizde orjinal yüzey eşleşmeleri kaybolursa? Montajlarınızda birçok referans eşleşmeleri hatalı olması nedeniyle, özellikle bazı bileşenlerin birçok örneklerinde bu durumun gerçekleşmesi manuel olarak eşleşme hatalarının kendi aralarında düzeltilmesini gerektirebilir.

Şimdi Solidworks 2016′ da sadece hatalı eşleşmeleri yeniden atayarak, bu montajdaki aynı bileşenlerin diğer durumlar için önceden olduğu gibi ekrana gelen eklenti penceresinde “Evet, eksik referans eşleşmelerini yeniden oluştur”  diyebilirsiniz. Eklenti penceresinde bu seçeneği seçerek oluşturabilir ya da  “Montaj ilişkisi objelerini değiştir” seçeneğini  kullanabilirsiniz

Not: Bu durum sadece mevcut açılmış montajlarda referans eşleşme hatalarının yenilenmesinde uygulanabilir. Diğer montajlar ve montaj alt grupları için aynı bileşen içerikleri açılması ve aynı yol içinde yenilenmesi gerekecektir.

Örneğin şekildeki kontrol parçası montaj içine defalarca eklendi ve farklı parçalarla birleştirildi.
bres1

Topuz bileşeni


Kontrol parçasının alt bölgesi ile düzlemlerin  çakışık eşleşmesi görünüyor.
bres2
 

Eşleştirilmiş bileşenler artık eşleşme hatası almayacak.

Montaj İlişkisi Hatası
Kapı topuzunun yüzeyini biraz daha yüksekte tutmak için bazı değişikliklere ihtiyaç vardı, bu yüzden loft unsuru aşağıdaki  gösterildiği şekilde eklendi.
bres3

Yeni loft özelliğinin eklenmesi

Gördüğünüz gibi çakışık eşleşmeler için alt kısımdaki ilk düz yüzeyler yok olduğundan ve montaja döndüğümüzde, yüzeyler bulunamadığından birçok eşleşme hatası oluştu.
bres 4
Eşleştirme Hatasını çözmek için;
Hatalı eşleştirmelerden birini basitçe seçerek; kısa yol menüsünden “Montaj İlişkisi Objelerini Değiştir” i seçelim.
bres 5

Montaj İlişkisi Objelerini Değiştirme

Daha sonra yüzeyi tekrar seçebilirsiniz. (Yardımcı olması için izole seçeneğini kullanabilirsiniz.)
bres6

Montaj İlişkisi Objelerini Değiştirme- Yüz Seçin

“Tamam” seçeneğini tıkladığınızda “ Evet, diğer tüm kaybolmuş montaj ilişkisi referanslarını değiştirin”  opsiyonunun sunulduğu bir iletişim kutusu sunulacaktır.
bres7
Diğer tüm kaybolmuş montaj ilişkisi referanslarını değişitirin.
Ve işte! Montajda kaybolmuş aynı referanslar diğerleriyle doğru bir şekilde eşleştirildi.
bres8
Artık montaj ilişkileri hataları ortadan kaldırıldı.
armada yazılım logo_küçük
 
Kaynak:cadimensions.com/blog dan çevirilmiştir
 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir