Radyuslarla Daha Kolay Çalışın!

Birkaç sürüm önce, SOLIDWORKS Radyus aracına daha önceden gizli olan bir fonksiyon ekledi. Bu radyus için gelişmiş bir seçim tekniği aracıydı. Bu eklentiyi Radyus aracında köşeleri seçtiğinizde fark edebilirsiniz.

res1

Bu harika araç geçen birkaç yıl içerisinde beni binlerce tıklamadan kurtardı. “Nasıl?” diye sorabilirsiniz. Hadi inceleyelim. Aşağıdaki kovanda işaretli yerlere radyus vermemiz gerekiyordu. Bu küçük köşeleri seçmek için normalde döndürmek ve yaklaştırmak gerekiyor.

res2

Radyus aracı aktifken bir köşeyi seçiyorum ve gelişmiş seçenek eklentisi görünüyor. Seçeneklere baktığımda bana uygun olanı seçebiliyorum.

res3

Gördüğünüz gibi bir tıklamayla 11 köşeyi seçebilirim yada 290 köşeyi! Çok fazla tıklama kurtarıldı!

Birkaç değişiklik yapmam gerekse de bu seçenek istediğim radyus kombinasyonuna çok yakın. Şu anki seçimime değişik boyutları silip uygulamam gerekiyor. Burada FilletXpert devreye giriyor. Radyus penceresinin üst kısmında 2 adet seçenek olduğunu fark etmişsinizdir.

res4

“Manuel” seçeneği alışık olduğumuz gibi bir köşeyi, birkaç köşe veya yüzü ve tek radyusu ekler. Radyus parçaya eklendi ve radyusa kırmızı renk ekledim böylece görebilmemiz için öne çıkmış oldu.

res5

 

Eğer 290 köşenizi tek tek seçmeniz gerekirse bir manuel radyus unsuruyla değişiklikler çok bıktırıcı olabilir! Ama FilletXpert’i seçerek bütün radyus girişlerine yenisini ekleyebilir, değiştirebilir, hatta silebilirsiniz yada var olan radyusları ayrıştırabilirsiniz.

res6

Sadece iki tıklamayla göbek radyusunu 10mm olarak değiştirebildim ve geride gelişmiş seçimi kullanarak bütün radyusları seçebildim ve silebilmek için “kaldır” seçeneğini kullandım.

res7

res8

Bir dahaki sefere kendinizi Radyus kabusunda bulursanız, FilletXpert’e ve gelişmiş seçim tekniklerine bakın. Her zamanki gibi okuduğunuz için teşekkürler ve iyi tasarımlar.

armada yazılım logo_küçük

Kaynak:cadimensions.com/blog dan çevirilmiştir

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir