İnovasyon Meraklılarına: 3-4-5 Aralık Türkiye İnovasyon Haftası

Bu yıl “Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel” sloganıyla yola çıkan Ekonomi Bakanlığının katkıları ve TİM’in organizasyonu ile inovasyon dünyası İstanbul Kongre Merkezinde buluşuyor. Katılımın ücretsiz olduğu bu organizasyonda bir çok yerli ve yabancı konuşmacının konferansına katılabilirsiniz.
in haftası

Bizim Önerilerimiz:

03-easton-lachapelle
Easton LaChapelle, ilk robot eli henüz 14 yaşındayken LEGO parçaları, misina ve elektrik borularından yaptı. Easton’un elde ettiği ilerleme sonucu, robot el kola, kol da 3D print ile oluşturulan ve beyin gücü ile kontrol edilebilen bir buluşa dönüştü. Katıldığı bilim fuarında, 80 bin dolar değerinde olmasına rağmen zamanla değiştirilmesi gereken bir takma kol kullanan 7 yaşındaki kızla tanışınca, LaChapelle keşfini kolayca sahip olunabilen, ekonomik bir cihaza dönüştürmeye karar verdi. Barack Obama’nın da desteğiyle buluşunu dünyaya tanıtma fırsatı bulan LaChapelle, NASA’da telerobot arayüzü geliştirilen Robonaut projesinde çalıştı.
Easton, 17 yaşında kendi şirketi olan Unlimited Tomorrow’u kurdu. Belden aşağısı felçli hastaların tekrar yürüyebilmesini sağlamak için, giyilebilir teknolojiler kapsamında mekanik dış iskelet konsepti üzerinde çalışıyor. Unlimited Tomorrow,  kullanıcıyı ön planda tutup, sınırsız teknolojiyi rahatlıkla satın alınabilir fiyata sunma felsefesi ile yola devam ediyor.  Robotik ellerin ve kolların açık kaynak olarak sunulması ise, gerçekten ihtiyacı olan insanların bu teknolojiye sahip olmasını sağlıyor.
02-charles-adler
Sosyal Girişimci, çığır açan kalabalık finansman sitesi olan Kickstarter Tasarım’ın kurucusu ve eski başkanıdır. Lider Girişimci ve Tasarımcı olarak çalışma alanı: Etkileşim ve İletişim Tasarımı, Bilgi Mimarisi, Arayüz Tasarımı ve Sistem Tasarımı’dır.
Charles Adler, Kickstarter’ı 2009 yılında kurduğunda bağımsız yaratıcı çabalarını finansa ayırmış, Kickstarter’ı dünyanın en büyük pazarı haline getirmiştir. Kuruluşundan bu yana Kickstarter bilgisayar oyunlarından müzik albümlerine, teknoloji, moda, eğitim projelerine, hatta uzun metrajlı filmlere kadar 64.000’in üzerinde başarılı projeye imza atmıştır.
Kickstarter fenomeni büyümeye ve sürekli gelişmeye başladıkça Charles, yaygın çağın en heyecan verici yenilikçilerinden biri kabul edilmiş, 2013 yılında ise Forbes Dergisi’nin “En Tıkıcı Top 12” listesine girmiştir.
Charles Adler, daha önce bağımsız sanatçıların çalışmalarını dünyaya yayabilmelerini sağlamak için, online sanat yayını olan Subsystence şirketini kurmuştur. 2004- 2009 yılları arasında ise; Source ID şirketini kuran Charles Adler, bu şirkette ayrıca Baş Yaratıcı Yönetmen olarak da çalışmıştır.
Kaynak: www.turkiyeinovasyonhaftasi.com
armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir