SOLIDWORKS Çözümleri İle Özel, Sert Gövdeli, Şişme Bot Geliştirme Sürecini Hızlandırma

blog

Yarı sert bot tasarlama, geliştirme ve üretme alanında dünya lideri bir şirket olan Zodiac Hurricane Technologies, Inc., pazar lideri Zodiac Hurricane®markası ile kusursuz bir şirket olarak ün kazanmıştır. 1896 yılında kurulan Zodiac Hurricane, modern sert gövdeli şişme bot geliştirme süresine 1930’lardan bu yana yön veren başlıca konseptleri geliştirmiştir. Zodiac Milpro üyesi olan dünya lideri şişirilebilir tekne ve sert gövdeli şişirilebilir tekne üreticisi Zodiac Hurricane Technologies, özel askeri operasyonlar, donanma sınır güvenliği, arama ve kurtarma ve liman devriye uygulamaları gibi askeri ve profesyonel görevler için bot üretimine odaklanmaktadır.

Zodiac Hurricane’in Kanada’daki geliştirme merkezi tamamen RIB adı verilen özel sert gövdeli şişme bot tasarımına ve üretimine odaklanmıştır. Uzun yıllar boyunca Zodiac Hurricane mühendisleri, şirketin özel RIB tasarımlarını geliştirmek için AutoCAD® 2D tasarım araçlarını kullandılar. Ancak, Zodiac Hurricane 2003 yılında teslimat süresini kısaltmak ve üretilebilirlik açısından tasarımı geliştirmek için bir 3B tasarım platformuna geçti.

Zodiac Hurricane Mühendislik Müdürü Xhevit Burnaci “Zodiac Hurricane, ürün geliştirme ve üretim süreçlerimizi hızlandırmak istediğimiz için bir 3B parametrik modelleme aracına geçme kararı aldı.” diyor. “Özellikle farklı müşteriler için özel bot üretirken esnekliğimizi ve verimliliğimizi artırmayı amaçlıyorduk. Bot gereklilikleri ve ergonomisi, amaçlanan kullanıma ve coğrafi bölgeye göre farklılık gösterir. Biz de parametrik tasarım özelliklerinden yararlanarak gerekli konfigürasyon özelliklerinin tamamına uyacak şekilde esnetebileceğimiz bir bileşen tasarım kitaplığı oluşturmak için 3B’den yararlanmak istedik.”

Autodesk® Inventor ®, Pro/ENGINEER® ve SOLIDWORKS® tasarım sistemlerini inceleyen Zodiac Hurricane, kullanım kolaylığı, tasarım konfigürasyonunun otomatikleştirilebilmesi ve kalıp tasarım, sac levha geliştirme ve üretilebilirlik araçları tasarımını içermesi nedeniyle SOLIDWORKS Professional yazılımını tercih etti. İlk olarak 15 SOLIDWORKS Professional lisansının kurulumunun ardından Zodiac Hurricane, SOLIDWORKS Simulation analiz ve SOLIDWORKS Composer™ teknik iletişim yazılımlarını da ekledi.

Burnaci “Zodiac Hurricane ürün geliştirme ve üretim bakımından ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde karşıladığı için temel CAD aracımız olarak SOLIDWORKS’ü tercih ettik.” diyor. “Ürün verimini artırarak giderek artan müşteri talebine cevap verme ihtiyacı duyan tamamen özel bot üretimine odaklanmış bir şirketiz. SOLIDWORKS hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oldu.”

DAHA HIZLI ÜRÜN GELİŞTİRME, DAHA FAZLA VERİMLİLİK SAĞLIYOR

SOLIDWORKS Professional yazılımını uygulamaya başladığından bu yana Zodiac Hurricane, ürün geliştirme süresini yarı yarıya azalttı ve ek kaynak oluşturma ihtiyacı duymadan ürün verimini büyük ölçüde artırdı. Burnaci, SOLIDWORKS tasarım konfigürasyonlarının kullanılmasının Zodiac Hurricane’in bu önemli üretim kazançlarını elde etmesine yardımcı olduğunu ifade ediyor.

Burnaci “Özel tasarımlarımızın tamamında kullandığımız çok sayıda farklı bileşen türü var.” diyor. “Farklı bot tasarımları için bu parçalar üzerinde küçük değişiklikler yapılması gerekiyor ve SOLIDWORKS tasarım konfigürasyonları uzunluk, kalınlık ve özellik değişiklikleri yaparak bu parça ailelerinin tamamının geliştirilme sürecini otomatikleştirmemize yardımcı oluyor ve süreci gerçekten hızlandırmamızı sağlıyor. Eksiksiz bir parça ve tasarım konfigürasyonu kitaplığı ile özel bir tasarım oluşturmak için yapılandırılabilir parçaların en doğru kombinasyonunu seçerek modüler bot tasarımını hızlı bir şekilde oluşturabiliyoruz.”blog2

ÜRETİM PERFORMANSINI ARTIRMA

Ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmanın yanı sıra Zodiac Hurricane’in SOLIDWORKS üretilebilirlik için tasarım ve analiz araçlarını uygulaması, bu bot üreticisinin üretim sırasında oluşan hurda miktarını büyük ölçüde azaltmasını sağladı. SOLIDWORKS sac levha ve kalıp tasarım araçlarını kullanan Zodiac Hurricane, giderek daha doğru tasarımlar ve ayrıntılı üretim teknik resimleri oluşturuyor ve bu da daha az hurda oluşmasını sağlıyor. Şirket, ayrıca daha az malzeme israfına neden olacak şekilde makineleme için iç içe dosyalar oluşturmak amacıyla SOLIDWORKS’ü ve tasarım performansını doğrulamak için SOLIDWORKS Simulation’ı kullanıyor.

Burnaci “Esasında ürünlerimiz birçok parçadan ve alt sistemden oluşan büyük montajlar.” diyor. “SOLIDWORKS üretilebilirlik için tasarım araçlarıyla hem bileşenlerin uygun maliyetli bir şekilde üretilmesini hem de daha doğru bir şekilde birleştirilmesini sağlayarak hurda oluşumunu ve yeniden çalışma ihtiyacını azaltıyoruz.”

RESMİ GELİŞTİRME, GÖRSELLEŞTİRME VE OPTİMİZE ETME

SOLIDWORKS Composer teknik iletişim yazılımının eklenmesiyle Zodiac Hurricane, bot kullanım talimatları için teknik resimlerin geliştirilmesi sırasında ek zaman tasarrufları elde etti. Burnaci, SOLIDWORKS Composer’ın Zodiac Hurricane’in teknik yazarının patlatılmış görünümler ve diğer teknik resimleri oluşturmasını, resim geliştirme süresini yüzde 75 kısaltmasını ve mühendislik kaynaklarını boşa çıkarmasını sağladığını söylüyor.

Burnaci “İster kısıtlayıcı ağırlık gerekliliklerini karşılamak için analizi, ister fotoğraf gerçekliğinde işlemeler için PhotoView 360’ı ya da müşterilerle iletişim kurmak için SOLIDWORKS eDrawings®‘i veya belge geliştirme sürecini hızlandırmak için SOLIDWORKS Composer’ı kullanalım, SOLIDWORKS yenilikçi şişme ve yarı sert botların geliştirilmesine öncülük etmeye devam etmek için ihtiyaç duyduğumuz araçların tamamını bize sunuyor.” diyor.

Kaynak: http://www.solidworks.com.tr’den alınmıştır

armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir