SOLIDWORKS MDB 2015

SOLIDWORKS ile entegre olan teknik resimsiz üretim çözümü olan Modele Dayalı Tanımlama  (MBD) 2015 yayınlandı. 3D dünyasının daha etkili olduğu  çeşitli tasarım uyumsuzluklarını gidermek, kullanıcı hatalarını elimine etmek, daha optimum tasarımla simülasyon yapısına uygun tasarımlar sağlamak amacıyla önemli yetenekler sunmaktadır.
RES1


2 Boyutlu tasarımın getirdiği bazı zorlukların 3 boyutlu dünyada daha kolay olarak çözümlenmesi MBD ile mümkün olmaktadır. Fikirlerin 3 Boyutlu ortamda oluşturulduktan sonra aktarıldığı  çizimler sürekli 3 boyutla güncelleştirilme ihtiyacı duymaktadır.
SOLIDWORKS MBD ile 3D tasarımın üretime kolaylıkla sunulması süreci hızlanmaktadır. Geleneksel yöntemlerin 2 boyuttan 3 boyuta taşınması hatayı azaltarak, hız ve verimlilik kazandırıyor. Military-Standard-31000A, ASME Y14.41, ISO 16792, DIN ISO 16792, ve GB 24734 gibi endüstriyel standartlarına uygun tasarım yapma imkanı sağlayarak üretim prosesine direkt kılavuzluk eder.
RES2
Anlaşılır, semantik 3D PMI tanımlama ve organizasyon yapısıyla 3D tanımlamalar, toleranslar , DG&T kuralları uygulanabilmektedir. PMI örtüşmelerinden kaçınmak için sezgisel arayüzü ile dinamik ek açıklama ve görüntüleme teknolojilerine sahiptir.
Ürün İmalat bilgileri (PMI) , eDrawings üzerinden görüntülenebilir. İleri PRC formatı üzerinden PDF tabanlı 3D paylaşımına da izin vererek ölçme ve işleme için doğru  ve kolay bir dağıtım sistemi oluşturur.
3D PDF desteği ve şablon özelleştirmeleri ile işletmelerin uzaktan  veri transferini hızlandıran bir yapıya kavuşmuştur. Çoklu kullanıcıların görüş alıp verme, düzeltme, talep ve teklif süreçerinde destek sağlamaktadır.

RES3

RES4

Kaynak: cadcampedia
armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir