Pompa Standartlarının Yülseltilerek Dayanıklılığın, Verimin ve Güvenliğin Arttırılması

Santrifüj Pompalarda Kompozit Aşınma Parçaları ile Pompa Standartlarının Yükseltilerek Pompa Dayanıklılığının, Veriminin ve Güvenliğinin Arttırılması
Pompa Standartlarının Yükseltilerek Pompa Dayanıklılığının, Veriminin ve Güvenliğinin Arttırılması
Çalışma aralığı azaltılmış kompozit aşınma bileşenlerinin kullanılması, dayanıklılık, verimlilik ve güvenlik açısından santrifüj pompaların basitçe standartlarının yükseltilmesine olanak sağlar. Standartların yükseltilmesindeki temel prensip pompalardaki metal-metale çalışmayı ortadan kaldırarak metal aşınma bileşenlerinden birinin yerine (aşınma halkası, ara kademe ringleri, boğaz burçları ve dik pompa şaft burçları vb) kompozit bir malzeme kullanarak bir metal-kompozit ara yüzü oluşturmaktır. Bu sayede yatak sarma riskleri minimize edilir ve çalışma boşluğu azaltılarak pek çok fayda elde edilir.

1

Pompa Dayanıklılığını Arttırma Yöntemleri

Dayanıklılık 3 yolla arttırılır. Kompozit malzemelerin dizayn dışı çalışma koşullarında çalışmaya devam edebilme ihtimalleri daha yüksektir. Kuru çalışma veya sıfır-akış söz konusu olduğunda yatak sarmadan çalışmayı buna örnek verebiliriz. Bu durumda operatöre, pompanın arızaya geçmesine müsaade etmeden proses akış koşullarını düzeltme imkanı sunulur. Çünkü yatak sarma riskleri minimize edilmiş olup, çalışma aralığı güvenli bir seviyeye indirilerek rotor stabilitesinin arttırılması hedeflenmiştir. Bunun sonucu olarak düşük vibrasyon ve daha uzun mekanik salmastra ömrü elde edilmiş olur. Sonuç olarak, çalışma aralığı düşürülmüş pompaların kavitasyona uğraması daha az olasıdır, ayrıca pompanın devreye alınması esnasında gerekli olan pozitif emme basıncına daha kolay ulaşır. SOLIDWORKS Simulation ile pompanızı daha kullanmaya başlamadan dayanıklılığını test edin.
2

Verimliliği Arttırma Yöntemleri

Aşınma halkalarında, ara kademe ringlerinde ve boğaz burçlarındaki çalışma aralığı azaltılarak verimlilik arttırılır. Daha sıkı bir boşluk pompanın yüksek basınçlı bölümlerindeki iç kaçağı azaltarak, içeride oluşan hidrolik kayıpları azaltır.
3

Güvenlik

Kompozit malzeme kullanımı sayesinde pompa içindeki metal-metale çalışma koşulu ortadan kalktığı için güvenlik arttırılmış olur. Bu durum yukarıda bahsedildiği gibi yatak sarma riskini ortadan kaldırır. Belirli koşullar altında, pompanın iç bölümlerindeki hasarlanma riski ve ürünün atmosfere salınımı ile ilgili riskler en aza indirilmiş olur.
Kaynak: Pompa-vana armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir