Dassault Systèmes ve Rockwell Automation’ın Ortak Çözümü Motion Analyzer Yazılımı

Makine,elektrik ve otomasyon mühendisleri artık makinelerini sanal ortamda dizayn ederek imalat öncesi her türlü performans testlerini yapabiliyorlar.

Rockwell Automation ile Dassault Systèmes S.A. şirketler grubu bünyesinde yer alan Dassault Systèmes SolidWorks firmalarının mekatronik konusundaki işbirliği sonucunda makine, elektrik ve otomasyon mühendisleri sanal ortamda birlikte dizayn ettikleri makine dizaynlarını analiz edebiliyorlar, simülasyon gerçekleştirebiliyorlar, makine dizaynı son halini almadan önce pek çok iyileştirme yapıp bu iyileştirmelerin yaratacağı sonucu makineyi imal etmeden önce görebiliyorlar. Makine imalatçıları bu iki firmanın ortak çözümüyle, daha değerli makineler üretebilecekler. Birçok prototip üretip deneme yanılma yoluyla makine dizayn etme dönemi kapanıyor. En etkin makine dizaynının hangisi olduğu, bilgisayar ortamında test edilebileceği için prototip makinaların üretilmesi için gereken zaman ve maliyet ortadan kalkıyor.
Makine dizayn eden mühendisler, etkinlik analizlerini yapabildikleri makinelerinin daha az enerjiyle nasıl çalıştırılabileceğini görüp, makine dizaynlarında gerekli iyileştirmeleri yapabilirler. Böylelikle mühendisler, enerjiyi en etkin şekilde kullanan makineleri dizayn ederken optimal çözümler üzerinde odaklanabilirler. Bir makine dizaynı esnasında; makine, elektrik ve otomasyon mühendisleri çok sıkı bir işbirliği içinde çalışmaları gerekmektedir. DS SolidWorks sayesinde, makine dizaynı, tasarım mühendislerinin, üzerinde birlikte çalışabilecekleri bir mekatronik dizayn ortamı yaratılmaktadır. Ortaya çıkan bu entegre dizayn platformunda, her mühendis kendisiyle ilgili kısım üzerinde yorum yapabilmektedir. Burada temel hedef; en az maliyetle, mümkün olan en kısa zamanda güvenilir makineler dizayn etmek ve geliştirmektir. Üç boyutlu görsel teknolojiden faydalanan bu mekatronik çözümü sayesinde makine imalatçılarının dizayn maliyetleri ve makine tasarlamak için gerek duydukları süreler ciddi oranda kısalmaktadır.
DS SolidWorks dizayn yazılımı ile geliştirilen sanal ortamdaki prototip makine dizaynı, Rockwell Automation firmasının “Motion Analyzer” yazılımı tarafından açılarak yaratılmış olan mekanik çözümün otomasyon bacağı da bu yazılım vasıtasıyla tasarlanabilir. Sonuç olarak; makine imalatçıları, fiziksel bir prototip üretme zorunluluğu olmaksızın çeşitli dizayn değişikliklerinin sonuca etkisini yazılı ortamda test edebileceklerdir. Böylelikle makine imalatçıları hem daha az risk alacak hem de teslim süreleri kısalacaktır.
Detaylı bilgi için; RockwellAutomation
Solidworks Hakkında Detaylı Bilgi İçin : http://www.armadayazilim.com/iletisim
armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir