Karda, kışta çalışan Kinect kamera ürettiler

389667165481400279Toplamda 500 bin dolarlık bir kamera ile yapılabilecek olan işlemi sadece 500 dolara halleden Kinect benzeri bir cihaz geliştirildi. Üstelik bu işi gerçekleştirenler sadece birer öğrenci.

MIT Media Lab’ın öğrencileri saniyede 1 trilyon poz çekmeyi başaran kameradan sonra bu sefer de her türlü zorlu hava koşulunda çalışabilen özel bir hareket yakalama teknolojisi geliştirdiler. Henüz piyasaya çıkan Xbox One’ın yanında gelen Kinect ile yapılan kamera, benzeri bir teknolojiyi kullanıyor ve bu işi sadece 500 dolara halledebiliyor. Üç boyutlu nano-kamera “Time Flight Technology” adlı teknolojiye dayanıyor.
Bu yöntem ışığın belirli bir objeye ne kadar sürede ulaşacağını ve ne zaman sensöre geri döneceğini hesaplıyor. MIT öğrencilerinin yeni cihazı ise bu işlemi çok kısa bir sürede 3 boyutlu ortama taşımış. Böylece hareketli bir nesne, ya da canlının her bir hareketi 3D olarak kamera tarafından yakalanabiliyor. Üstelik inanılmaz bir hızda gerçekleşen işlem yağmur, kar ya da gecenin karanlığında sorunsuz sonuç veriyor. 500 bin dolarlık Femto-kamera ile yapılabilecek aksiyon bu sayede sadece 500 dolara mâl olmuş!
Kaynak: teknokulis.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir