Dünyanın En Hızlı Ekran Kartı İddiası: NVIDIA Tesla K40 GPU

NVIDIA Tesla K40 GPU hızlandırıcısı bilimsel, mühendislik, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) genişletme aralığı ve kurumsal uygulamalar için aşırı performans sunan, şimdiye kadar yapılmış dünyanın en yüksek performanslı hızlandırıcısı olarak tarif edilmektedir.

112013_tesla

Çift bellek desteği ve bir önceki, Tesla K20X GPU hızlandırıcı dan %40 daha performanslı ve günümüzün en hızlı işlemcisinden 10 kat daha yüksek performans sağlamaktadır. Tesla K40 GPU dünyanın ilk ve en yüksek performanslı büyük veri analizi ve bilimsel iş yükleri için optimize edilmiş performans hızlandırıcısı konumundadır.
Akıllı NVIDIA GPU Boost teknolojisine sahip Tesla K40 GPU hızlandırıcı, geniş bir yelpazede kullanılmayan performans artışı ve güç rahatlaması için kullanıcı kontrolune olanak sağlar.
Bilim için Ultimate Performans – Büyük Veri
NVIDIA Kepler işlem mimarisine dayanan Tesla K40 GPU hızlandırıcı hesaplama performansı iki ortak alanda, tüm diğer hızlandırıcıları geçti:
4.29 TeraFLOP tekli-hassas ve 1.43 TeraFLOP çift-hassasiyetli pik kayan nokta performansı .
Tesla K40 GPU hızlandırıcı temel özellikleri şunlardır:

  • Ultra hızlı GDDR5 bellek 12GB hızla büyük miktarda veri analizi sağlar.
  • 2.880 CUDA paralel işlem çekirdeği yalnız bir CPU ile karşılaştırıldığında 10X varan uygulama hızlandırmasına sahiptir.
  • Dinamik Paralellik kullanıcıların hızlı ve kolay uyarlanabilir ve dinamik veri yapıları aracılığıyla kararlılık sağlar.
  • PCIe Gen-3 bağlantı desteği PCIe Gen-2 teknolojisi ile karşılaştırıldığında veri dolaşımını 2X hızlandırır.

Tesla K40 GPU bilimsel, mühendislik, ticari ve kurumsal HPC ve veri merkezi uygulamaları geniş yelpazesi hızlandırır. Bugün, daha 240 yazılım uygulamaları GPU hızlandırma yararlanmak. Kullanıcılar ayrıca uzaktan barındırılan kümelerinde ücretsiz Tesla K40 GPU hızlandırıcı deneyebilirsiniz. Ziyaret GPU Test Drive web sitesi daha fazla bilgi için.
Haberin detayı ve görseller için http://nvidianews.nvidia.com
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir