3D Experience Platformu, Müşteri Verimliliğini Artırmaya Odaklandı!

Dassault Systèmes, yeni nesil ürün geliştirme sistemi ile uzun soluklu bir kullanım için yeni bir strateji tanıttı.

12-13 Kasım tarihlerinde, Las Vegas’ta gerçekleştirilen Dassault Systèmes firmasının yıllık 3D Deneyimi Müşteri Konferansı yapıldı. Mühendislik yazılımları alanında dünya çapında bir oyuncu olan Dassault Systèmes, Catia / Enovia V6 yazılımının bir devamı niteliğindeki 3D Experience Platformu ile müşteri verimliliğini arttırmayı hedeflediğini bir kez daha dile getirdi.
3D-Experience-Platform-e1384641398363
Ürün incelendiğinde en belirgin iyileştirme olarak sistem yöneticisi üzerindeki ağır yüklerin hafifletildiği görülüyor. Catia ve Enovia kullanıcılarının, data merkezlerindeki PDM sunucularını ve karmaşık sistem lisanslarını ayarlamak gibi bir seçenekleri yoktu. Tek tek iş istasyonları üzerinde bu işlemleri gerçekleştirmek ve sonrada bunları test etmek gerekiyordu. Bu süreç incelendiğinde günler hatta haftalar sürdüğü görüldü. Üstüne sık sık karşılaşılan hatalarda yöneticileri sıkıntıya sokuyordu.
Dassault Systèmes, müşterilerden gelen bu geri bildirimleri dikkate alarak 2008 yılında hayata geçirdiği 3D Experience Platformu ile tüm bu sorunları en kolay yoluyla çözebilme hedefiyle çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bulut sunucuların gelişmesiyle birlikte birçok yamaya internet üzerinden ulaşmak ve bu güncellemeleri otomatik olarak yapabilmek mümkün oldu.
Kurulum ve yönetim düzenlemelerine ek olarak, 3D Experience Platformu, büyük kuruluşlar ve tedarik zinciri boyunca disiplinleri değişen mühendisler arasında iletişimi geliştirmek içinde ciddi çalışmalar yapmış. Örneğin ; 3D tasarlanmış modeller ile mantıksal ilişkiler içindeki elektrik diyagramlarında herhangi bir değişiklik yapıldığında 2 boyutlu modelde değişir. Böylece tedarikçiye güncel 2 boyutlu data verimli bir şekilde aktarılmış olur.
Benzer ilişkiler Catia ile Simulia (eski Abaqus ) ve Delmia ( nee Deneb Robotik ) PLM yazılımı aileleri arasında da bulunuyor. 3D Experience Platformu ile temel hedeflenen mümkün olduğunca CAD/CAM/CAE ve diğer birimler arasındaki iletişimi maksimum seviyeye çıkarmak olarak firma tarafından açıklanıyor. Yani sizin elinizde biz CAD model var ise ve buna ait bir analiz bulunuyorsa, CAD model üzerinde yaptığınız bir değişiklik, analiz üzerinde de güncellenmiş oluyor.
Ürün hakkında daha fazla bilgi almak için: http://gfxspeak.com/2013/11/16/3d-experience-platform-could-solve-problems/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir