Nvidia, G-SYNC teknolojisini tanıttı

Ekran kartları için işlemci tasarlayıp üreten sektörün önde gelen isimlerinden Nvidia, monitör ve GPU arasında yaşanan senkron sorununu ortadan kaldırmak için yeni bir ürün geliştirdi.

NVIDIA-G-Sync-Block-Diagram-635x357
Grafik işlemci üreticisi Nvidia, monitör ve GPU arasındaki senkron sorununu çözmek ve çok daha başarılı tazeleme oranları yakalayabilmek için yeni bir proje gerçekleştirdi. G-SYNC adı verilen arayüz iki ürün arasında bir tür köprü görevi görerek oyun esnasında yırtılma ve tekrarlama gibi sorun yaratan efektleri ortadan kaldırmayı hedeflemiş. Bu özel modül yeni üretilecek olan farklı markalardaki monitörlerin içlerine yerleştirilmiş olarak gelebileceği gibi, sonradan direkt olarak kullanıcı tarafından ekrana eklenebilecek.
İlk olarak Geforge blog’unda ortaya çıkan ürün alışılageldik işleyişi tersinden gerçekleştirerek sonuca ulaşıyor. Normalde grafik işlemcinin monitöre kendini ayarlaması gerekirken, G-SYNC sayesinde monitörün aynı anda GPU’ya senkronizasyon işlemi gerçekleştirmesi söz konusu oluyor. Böylece monitör grafik işlemciye anında uyum gösterdiği için yırtılma ve hayalet efekti sorunları son buluyor.
Test aşamasında oldukça başarılı sonuçlar aldığı söylenen G-SYNC’in tam olarak ne zaman çıkacağı ve ne kadarlık bir fiyata sahip olacağı bilinmiyor.
Kaynak: teknokulis.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir