Telefonunuzu Hiç Böyle Şarj Ettiniz Mi?

Günlük hayatımızda en büyük sorunlardan biri haline dönüşen akıllı telefonların şarj sorunu FlameStower ile son bulabilir! Nasıl mı? İşte cevabı!
Hayatı kolaylaştırmaya yönelik akıllı projeleri tek çatı altında toplayan Kickstarter, teknoloji gündemine oldukça ilginç yöntemler sunmaya devam ediyor. Geliştirdikleri projelerle teknoloji severlerin beklentilerini karşılamaya çalışan Kickstarter’dan yeni bir ürün daha teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.
5 - FlameStower_Flamestower_ss
Doğada mevcut olan doğal hareketleri ve potansiyel enerjileri işleyerek elektrik enerjisine dönüştüren FlameStower, aslında günümüzde hızla yaygınlaşan ve gereksinim duyulan yöntemlerden biri. Barajların yanı sıra rüzgar tribünleri ve güneş pillerinin yaygınlaştığı son dönemlerde, artık ateş ve alevin yaydığı enerji de elektrik enerjisine dönüşüyor.
Kamp, gezi, piknik, askeri vb. etkinlik ve görevlerde rahatlıkla kullanılabilir olan yeni Kickstarter projesi, en zor durumlarda kurtarıcı olarak yardımınıza yetişiyor. Yedek bataryaların bitmesi, kapalı havalarda güneş pillerinin işe yaramaması ve/veya kapalı bir alanda esmeyen rüzgarın yerini alan FlameStower, ortamdaki ateşi anlık olarak enerjiye dönüştürüyor.
Aşağıda yer alan videoda da izleyebileceğiniz gibi üzerinde bulunan hazneye su koyduktan sonra delikli yüzeyi ateşin üstüne sabitleyerek akıllı cihazlarınızı şarj etmeniz artık oldukça basit. 3 Watt (2 adet akıllı telefonu aynı anda şarj edebilen) elektrik üreten cihaz için yatırımlar hızla devam ediyor. 15.000 $ hedef koyulan FlameStower projesi için toplanan bağış şimdiden 31.964 $’ı aşmış durumda.
Aralık ayında resmi sitesi üzerinden satışa sunulacak cihazın, kısa sürede eBay ve DealExtreme üzerinden satışa sunulacağı biliniyor.
80 $ etiket fiyatına sahip bu ürünün nasıl çalıştığını görmek için  tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fysBcyIhU3s&w=480&h=360] Kaynak: http://www.silikonvadisi.tv/

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir