Nasa Uzaya 3D Yazıcı Gönderiyor!

NASA, önümüzdeki yıl içerisinde uzayda denemeler yapmak için 3D yazıcı göndermek için çalışmaları hızlandırıyor. Bu çalışma ile birlikte uzayda sıfır yerçekiminde 3D yazıcılar kullanarak parça üretmek ve sonuçlardan olumlu yenilikler elde etmeyi planlıyor.
Made-in-Space
NASA, bu hazırlıklar için bir start-up firmasıyla ortaklığa gitti ve onların geliştirecekleri tost makinesi büyüklüğünde bir 3D yazıcı ile uzayda ilk baskı çalışmalarına gelecek yıl başlayacaklar. Buradaki en önemli yenilik ise hiç kuşkusuz ay toprağı kullanarak bu baskı işleminin gerçekleştirilecek olması.
Bu 3D yazıcı testleri ile asıl hedeflenen ilk etapta ay üzerinde kalıcı bir üs kurmak ve bu üssü 3D yazıcıların ve ay toprağının yardımıyla bu üssü dünyadan hiçbirşey götürmeden inşa edebilmek. Bu ilk denemeler bu hayalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ışık tutacak. Ayrıca uzayda yedek parçayı dünyadan taşımak yerine herhangi bir problem esnasında 3D yazıcı kullanılarak orada yedek parça basmak bir diğer araştırma konusu.
Bu gelişmeler sonucunda elde edlecek bilgiler çok değerli olacak. Zira, burada alınacak olumlu sonuçlar uzay çalışmalarında devrim yaratacak kadar büyük yeniliklere kapı açacaktır.
Haberle ilgili detay için : http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/09/29/nasa-3d-printer-space/2891557/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir