3D PDF Dönüştürücü

Mühendislik ve Ar-Ge sektöründe çalışıp da PDF formatında doküman kullanmayan yoktur. Özellikle müşteri ve tedarikçi arasındaki tüm proje iletişiminde vazgeçilmez bir format olarak PDF dataları kullanılmaktadır.
Capture112
3D CAD programlarında tasarladığımız ürünleri müşteri ve tedarikçilerin tasarım dışı departmanlarında kullanmak için herkesin tasarım programlarına sahip olması gerekiyor. Oysa ki günümüzde artık PLM sistemlerinin gelişimi ile birlikte görüntüleme programları kullanarak 3D CAD dataları tüm birimler tarafından görüntüleniyor. Tabi ki tüm bu kullanılan ürünlerin bir maliyeti var. Özellikle OBİ ve KOBİ dediğimiz orta ve küçük ölçekli işletmelerin bu maliyetlerin altına girmesi kolay değil. Bu nedenle PDF formatında 3D dataları açabilmek ve onlar üzerinden ölçü ve kesit gibi temel seviye CAD işlemlerini yapabilmek çok büyük kolaylık. 3D PDF kullanımının bir diğer faydası ise dataların boyutlarının çok düşük seviyelerde olması bu nedenle özellikle tasarım departmanlarının data paylaşımında başının belası olan data gönderimi ve diğer departmanlar içinde data kaydetme alanı açısından çok önemli bir yazılım olduğu söylenebilir.
Tetra 4D firması bu ihtiyaçtan yola çıkmış ve PDF’in 3D olarak kullanılmasını fırsat bilerek bir 3D PDF çevirici yazılımı geliştirmiş. 3D PDF CONVERTER diye isimlendirilmiş yazılım şuanda dünyadaki en iyi çalışan 3D pdf oluşturma programı olarak lanse ediliyor.
Ürünün desteklediği formatları ve sistem gereksinimlerini aşağıda görebilirsiniz.
formats_3dpdf_converter_3d_import
formats_3dpdf_converter_3d_export
formats_3dpdf_converter_2d_import
Sistem Gereksinimleri

  • 3D PDF Converter 3.6 continues to provide support for Adobe Acrobat XI Pro and Acrobat X Pro.
  • 1.3GHz or faster processor
  • Microsoft® Windows® XP with Service Pack 3 for 32 bit or Service Pack 2 for 64 bit; Windows Server® 2003 R2 (32 bit and 64 bit); Windows Server 2008 or 2008 R2 (32 bit and 64 bit); Windows 7 (32 bit and 64 bit); Windows 8 (32 bit and 64 bit)
  • 512MB of RAM (1GB recommended)
  • 1.85GB of available hard-disk space
  • 1024×768 screen resolution
  • DVD-ROM drive
  • Video hardware acceleration (optional)
  • Note: For 64-bit versions of Windows Server 2003 R2 and Windows XP (with Service Pack 2), Microsoft Update KB930627 is required

Ürün hakkında detaylı bilgi için:  http://www.tetra4d.com/products/conversion/3d-pdf-converter
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir