3D Metal Baskıda Japonya Etkisi

rhombic_triacontahedron_4_big_a_5003D yazıcı sektörünü incelediğimizde Amerikan ve Avrupalı firmaların sektörün hakim şirketleri olduğunu görebiliyoruz. Tabi ki teknolojik gelişmeler denince ilk akla gelen ülke olan Japonya’nın 3d baskı teknolojileri içinde henüz istenilen konumda olmaması bizi açıkcası şaşırtmıştı.
Bu durumu sadece biz değil Japon hükümeti de şaşırmış olacak ki, Japon hükümeti özel sektör ile birlikte ortak bir girişim ile bu yeni teknolojik eğilim rekabeti içindeki yerlerini almak için kolları sıvamışlar. Japonya 3D baskı olayını plastik yerine metal malzemeler kullanarak yapmayı hedefliyorlar. 2014 yılında başlayan, Japon Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı birlikte ağır sanayi ve metal son kullanım ürünleri üretebilen yazıcılar geliştirmek için üniversiteler getirecek yeni bir araştırma ve geliştirme girişimi başlatmayı planlıyor.
Japonya haberine göre, “Japon hükümeti, 3D yazıcı araştırma ve geliştirme çalışmaları için teşvik vereceğini açıkladı. Şirketler ve üniversiteler ile işbirliği yaparak, hükümetin teşviki ile birlikte birkaç yıl içinde pratik kullanım için yeni nesil yazıcılar üretmek istiyor.”
Japon hükümeti başarılı olursa, ülkenin, artan 3D baskı endüstrisi içinden anlamlı bir pay sahibi olabilecek. Şu anda, 3D baskı pazarı yaklaşık 2.2 milyar dolar, bir yıl değerinde ve yıllık 2.021 piyasa analistleri tarafından sektörün yıllık $ 108 milyon getirisi olacağı tahmin edilmektedir. ABD zaten gelişmiş üretim teknolojilerinin gelişimine ciddi oranda teşvik veriyor. Japonya bu teknolojide Amerikanın gerisinde kalmak istemiyor.
Japonya denince akla robotlar geliyor. Belki 3D teknolojileri ile robot üretimi yakında gerçek olabilir.
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir