Seramikten 3D Baskılı Çaydanlık "Malevich Teapot 2.0"

1744 Saint Petersburg kurulan imparatorluk Porselen Fabrikası, kurulduğu yıldan beri Rusya çarı ve imparatorlukta yaşayan üst sınıf için özel olarak yüksek kaliteli porselen üretiyordu. 1917 Bolşevik Ekim Devrimi sonrasında porselen fabrikası Devlet tarafından kamulaştırıldı ve değiştirildi. Bu dönemden sonra fabrika, modernist fikirleri ve radikal tasarımları olan sanatçılara kapılarını açtı.

Malevich-Teapot-3d-printing-1

Bu dönemden sonra çok farklı tasarımlara sahip çaydanlıklar tasarlanmaya başladı. Bunlardan üretimi en zor olanlardan biri Kazimir Malevich (1878-1935)’e aitti. Süprematizm akımının da kurucusu olan bu tasarımcı, geometrik soyut sanatının en önemli öncülerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 1923 yılında tasarladığı ünlü yenilikçi, Suprematist çaydanlık ve geometrik şekillerin kullanımı ile düzenlenmişti.

Capture110

Bir buharlı fabrikayı andıran görünüşüyle üretimi çok zor olan bu çaydanlık günümüzde GeometricAbstraction firması tarafından tekrar ele alınarak 3D baskı teknolojisi ve seramik içerikli malzeme ile yeniden hayata geçirildi. Bu modernist ürün günümüzde bile yadırganacak bir tasarıma sahip ancak bu ürün 3D baskı teknolojisi ile ne kadar farklı ürünler yapılabileceğini gösteriyor. Ürüne Malevich Teapot 2.0 adı verilmiş ve ürünün farklı ölçeklerde örnekleri yapılmış.

Ürün ve firma hakkında daha fazla bilgi almak için : www.GeometricAbstraction.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ürüne ait aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vXtcERH6LJ8&w=480&h=360]

Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir