Dünyanın en küçük mikroskobu kansere deva olacak!

Avustralyalı bilim insanları dünyanın en küçük mikroskobunu icat etti. Yeni mikroskop bir iğne ucu kadarlık boyutuyla vücudumuzun içine girerek kanserli hücreleri tespit edebilecek. Yeni buluş her yıl yüzlerce hastanın hayatını alan meme kanserinin tedavisinde devrim yaratacak.
Buluşla ilgili Prof Dr Robert Mclaughlin şu açıklamalarda bulundu:’‘Buluşumuzun ilk nedeni cerrahlara yardımcı olabilmekti ve artık doktorlar ameliyat sırasında dokuda daha fazla kanserli hücre olup olmadığını anlayıp, tüm deforme olmuş dokuyu alabilecek.’‘
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kYVskzN-_LA&w=480&h=360] Batı Avustralya Üniversitesi araştırma ekibi bir iğne deliğinden küçük olan mikroskopla 3 boyutlu görüntüler elde edebiliyor ve mikroskobu insan derisinin altında kullanabiliyor.
Profesör Christobel Saunders, meme kanseri uzmanı bir cerrah olarak birkaç kez ameliyat riski taşıyan operasyonlarda nano mikroskobu kullanarak tek bir ameliyatta tüm kanserli dokuyu temizleyebildiklerini belirtiyor: “Gerçekten mikroskobik boyutta tüm tümörleri görebiliyoruz yani bir anlamda canlı bir ultrason çekmiş oluyoruz.’‘
Bilim insanları yeni buluşun beyin ve akciğer kanseri gibi daha detaylı incelenmesi gereken organlarda da kullanılmaya başlanacağının sinyallerini veriyor.
Kaynak: euronews

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir