Dassault Systemes 3DExperience Müşteri Forumu Gerçekleşti!

3D Experience Forum Türkiye’de “3D iş dünyası için evrensel bir dil olmalı” mesajı

marketsaw_08-sep-08-20-091
Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes’in geleneksel Türkiye 3D Experience Forumu’nun dördüncüsü Marriott Hotel İstanbul Asia’da gerçekleşti. Forum; Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, İngiltere, Amerika ve Rusya’dan da üst düzey yöneticiler ve iş ortaklarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Dassault Systèmes tarafından düzenlenen dördüncü geleneksel 3D Experience Forum Türkiye 19 Eylül 2013 Perşembe günü Marriott Hotel İstanbul Asia’da gerçekleştirildi. Dassault Systèmes’in geleceğe yönelik stratejisinde de önemli yeri olan “3D Experience” kavramı ve bu kavramın iş ve günlük hayata etkileri üzerinde durulan Forum’a 350‘den fazla davetli katıldı.
Etkinliğe Dassault Systèmes Euromed Bölgesi Direktörü Guido Porro, Dassault Systèmes Türkiye Genel Müdürü Burak Süsoy’un yanı sıra Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Dassault Systèmes’in Türkiye ve Fransa’dan üst düzey yöneticileri, teknik uzmanlar, Türkiye’deki Dassault Systemes iş ortakları ile birçok Dassault Systèmes Türkiye müşterisi katıldı. Forumun bu yılki konuk konuşmacısı ekonomi basınının duayen isimlerinden Emin Çapa oldu.
mh_dassault_systems_burak_susoy
Dassault Systèmes Türkiye Genel Müdürü Burak Süsoy
Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Burak Süsoy açılış konuşmasında katılımcıları selamlarken, “Bireyler ve şirketler için sürdürülebilir inovasyonu mümkün kılmak adına üç boyutlu deneyim çözümleri sağlıyoruz. 3D teknolojilerinde artık bir sonraki aşamaya, deneyimsel üç boyutlu teknolojilere geçtik. Hedeflediğimiz 12 farklı sektörün tümünde 3D deneyimlerimizin evrensel bir dil haline gelmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili:
“Dassault Systèmes’in Türkiye’ye yatırımı çok güzel bir örnektir.”
Süsoy’dan sonra söz alan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Fransız şirketlerinin Türkiye pazarına olan ilgisinin artarak devam ettiğini vurgularken, şunları söyledi: “Bugün burada olmayı istedim, çünkü yüksek teknolojilerini, araştırmanın ve inovasyonun Fransa ile Türkiye arasındaki işbirliğinin önemli bir parçasını oluşturduklarını düşünüyorum. Fransa olarak Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına grime hedefini önemsiyor ve büyük destek veriyoruz. Bugün 450 ‘ye yakın Fransız şirketi hali hazırda Türkiye ‘de faaliyet gösteriyor. Dassault Systemes de yıllardır Tükiye pazarına yatırım yapan önemli bir Fransız şirketidir. Türkiye pazarına yaptıkları bu yatırım örnek bir yatırımdır ve Fransa-Türkiye ekonomik ilişkileri açısından da çok önemlidir. ”
CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa
“Dünyanın birinci ligi değişiyor”
Forumun bu yılki ana konuşmacısı “Güncel Ekonomi ve Finans Yorumları” başlıklı konuşmasıyla CNN Turk Ekonomi Müdürü Emin Çapa oldu. Türkiye’nin, batının doğusunda doğunun batısında bir konumda olduğunu söyleyen Çapa gelişen dünya ekonomileri arasında güçlenerek yer alabilmek için daha çok çalışmamız ve inovasyona önem vermemiz gerektiğini vurguladı. “Dünyanın 1. Ligi değişiyor” diyen Emin Çapa Türkiye’nin bu ligde yer alması ve güçlü bir oyuncu olabilmesi için özveri gösterilmesinin önemli olduğunu savundu
Dassault Systèmes Bölge Direktörü Guido Porro:

“35 Ar-Ge merkezimizle inovasyona büyük yatırım yapıyoruz”

3d-experience2

Forumda bir konuşma yapan Dassault Systèmes Bölge Direktörü Guido Porro, Türkiye pazarının Dassault Systemes için öneminin altını çizdi. Porro, şunları söyledi: “Dassault Systemes olarak dünyanın en inovatif şirketleri arasında yer alıyoruz. İnovasyonda öncüyüz ve her zaman daha iyisini yapmak istiyoruz Halen hırslıyız, başarıya, gelişime aç ve hevesliyiz. Türkiye pazarında son 3-4 yılda büyük mesafeler katettik, iş hacmimizi ikiye katladık. Türkiye ‘deki çalışan sayımız aynı dönemde 6 kat artıp 20 kişiye ulaşırken, müşteri sayımız da müthiş bir hızla yükseldi. Tüm dünyada 35 Ar-Ge merkezimizle Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıyoruz, örneğin geçen yıl 500 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptık. 12 farklı endüstriye farklı markalarımızla yenilikçi çözümler sunuyoruz ve işlerini 3 boyutlu deneyimlerle kolaylaştırıyoruz”
NIAEP Entegrasyon Platformları Direktörü Alexey Agafonov

“Karmaşık yapıların yönetiminde DS teknolojilerinden faydalanıyoruz”

Forumun dikkat çeken konuklarından biri ise Türkiye’de kurulacak ilk nükleer enerji santralindeki büyük oyuncu konumunda bulunan Rusya’nın nükleer enerji santralleri alanındaki dev firması NIAEP-ASE idi. NIAEP’den etkinliğe katılan Alexey Agafonov, “60 yıllık geçmişimizle ve şu anda 7000 çalışanımızla Rusya’nın enerji sektöründeki en önemli firmalarından biriyiz. 14 ülkede nükleer enerji tesislerinde ana yüklenici olarak faaliyet gösteriyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Tüm dünyadaki faaliyetlerimizde Dassault Systemes’in 3D teknolojilerinden yararlanıyoruz. Dassault Systemes’in teknolojileri oldukça karmaşık yapılar olan nükleer enerji tesislerinin tasarımı, simülasyonu ve yönetimi gibi konularda bize destek oluyor” dedi.
3d-experience3

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir