Nvidia Tegra Note resmen duyuruldu!

Ekran kartı çipleri ile sektörün önde gelen isimlerinden olmayı başaran Nvidia, kendi üreteceğini açıkladığı tableti Nvidia Tegra Note’u ilk kez resmi olarak tanıttı.

TegraNote_front_pen-580x118
Bugüne kadar kesinliği olmayan, ekran kartı üreticisi Nvidia’nın üreteceği söylenen tableti Tegra Note nihayetinde resmiyet kazandı. Söylentiler üreticinin hangi kesime hitap edeceği belli olmayan tabletini kendi markası altında satışa sunacağını dile getiriyordu. Yapılan açıklama ise Tegra Note’un Nvidia tarafından üretileceği ancak farklı markaların adları altında satışa sunulacağı yönünde oldu. 7 inç ekran, 1280 x 800 çözünürlük ve 16GB genişletilebilir dahili hafızaya sahip ürünün aynı zamanda ekstra bellek için bir microSD slotu da mevcut.
Android işletim sistemli olacağı söylenen cihaz, bir stylus (dokunmatik kontrol kalemi) ile gelirken, gündemi sarsacağı iddia edilen bir de kamera ile satışa sunulacakmış. Tegra 4 işlemci sayesinde diğerlerinden farklı olacağı belirtilen Tegra Note, 10 saat boyunca HD video oynatabilecek bir batarya ile üretilecek.
Ekim ayında 199.99 dolar fiyat etiketiyle pazara sürülecek olan Nvidia Tegra Note tabletin marka sahipleri ise şu şekilde; Amerika için VGA ve PNY, Avrupa için EVGA, ZOTAC ve Oysters, GIGABYTE, Colorful, Shenzhen Homecare Tech. ve ZOTAC Asya – Pasifik bölgesi, Hindistan için ise XOLO.
2013-09-1814-41-24-620x354

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir