Üniversiteyle çalışan mucit patrona destek

fft99_mf804509
Devletten Ar-Ge’ye büyük destek… Firma, projesi için üniversite ile çalışırsa masrafın %75’ini devlet verecek.
Teknolojik sorunlarını çözmek için üniversitelerin kapısını çalan işletmelerin masrafları devletten… Şirketlerin Ar-Ge yoluyla çözülebilecek ihtiyaçlarını ülkedeki bir üniversite ile işbirliği yaparak gidermesi için başlatılan San-Tez projesinde başvurular 16 Eylül 2013 tarihinde sona eriyor.
TOPLAM BÜTÇE 50 MİLYON LİRA
Projelerin masraflarının yüzde 75’i Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak. San-Tez destekleri için 50 milyon TL’lik bütçe ayrıldı.
FİRMALARA 75 BİN LİRALIK TANITIM KATKISI
BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık tarafından destek verilen projelere; projenin sonuçlandırılmasından sonra Tanıtım-Pazarlama ve Yatırım Desteği verileceğini de açıkladı. Ergün sözlerini şöyle devam ettirdi: “Teknolojik Ürünlerin Tanıtım ve Pazarlanması Programına müracaatlar alınmaya başlanmış olup, firmalara program kapsamında yurt dışı tanıtım-pazarlama etkinlikleri için 50.000 TL, yurt içi tanıtım-pazarlama etkinlikleri için 25.000 TL olmak üzere toplam 75.000 TL destek verilecektir. Yatırım Destek Programı ile de 3 milyon 500 bin liraya kadar makine-donanıma hibe destek ve banka kredi faiz desteği verilmesi de firmalar için düşünülmektedir.
Kaynak: aksam.com.tr

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir