Nissan sürücülere özel akıllı saat geliştirdi

100920131106233424044
Giyilebilir teknolojinin patlama yapacağı ilk alan olmasını beklediğimiz akıllı saat pazarının yeni oyuncusu… Nissan?
Evet, bildiğimiz araba üreticisi Nissan harika bir akıllı saat geliştirdi. Nismo adı verilen saat Samsung Galaxy Gear ve Sony Smartwatch 2 ile rekabete girişecek.
Nismo’yu diğer akıllı saatlerden farklı kılan şey tamamen sürücülerin ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmış olması. Belli bir alana odaklanmış bir akıllı saat görmemiz çok iyi, kaldı ki araba kullanırken telefon kullanmanın zor ve tehlikeli olması Nismo’yu çok daha değerli bir cihaz yapıyor.
Sosyal ağlara girebilen, sürücünün kalp atışları ve vücut ısısı gibi biyometrik verilerini izleyen Nismo arabanın içerisinde pek bir yetenekli. Mesela eğer kalp atışların çok hızlıysa seni arabayı kenara çekmen konusunda uyarıyor. Bunun yanı sıra ajandandaki yakın etkinlikleri sana hatırlatıyor ve trafik bilgilerini de istediğin an sana sunabiliyor.
Siyah, beyaz ve siyah-kırmızı renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan Nismo’nun lityum iyon pili saatin 7 gün boyunca aralıksız çalışmasını sağlıyor. Ayrıca USB ile de şarj edilebiliyor.
Nismo’nun yetenekleri büyüyen akıllı saat pazarında sivrilmesi için yeterli olacak mı yoksa o da pazarın gelip geçen ürünlerinden biri mi olacak göreceğiz. Nismo bugün başlayan ve 22 Eylül’e kadar devam edecek olan Frankfurt Motor Show fuarında sahneye çıkacak. Büyük bir ihtimal fiyatını ve çıkış tarihini de burada öğreneceğiz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uMaZZZsTe_g&w=480&h=360]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir