‘UR02’ İtalya yolcusu

Üniversite öğrencilerinin tasarladığı ‘UR02’ adındaki formula aracı, İtalya’da düzenlenecek mühendislik yarışmasına katılacak.
ur01-formula-araci-712x320
Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencileri, geçen yıl ürettikleri ‘UR01’ isimli araçlarıyla temmuz ayında İngiltere’de pist yarışlarına katılmışlardı. Silverstone Pisti’nde yer alan ilk Türk takımı olan Uludağ Racing Takımı, bu yıl da ‘UR02’ aracıyla İtalya’da piste çıkmaya hazırlanıyor.Üniversite öğrencilerinin tamamen kendi tasarımları olan formula aracı, İtalya’da 13-16 Eylül’de yapılacak mühendislik yarışmasına katılacak.
Uludağ Racing Takımı, dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’den fazla üniversitenin katıldığı organizasyonda, 120 beygir gücüne sahip ve 280 kilogram ağırlığında olan ‘UR02’ ile yarışacak. Yarış için bütün hazırlıkları tamamlayan takım, formula aracını İtalya’ya gönderdi.
Takım, The Society of Automotive Engineers (SAE) tarafından organize edilen ve 1981 yılından beri mühendislik öğrencilerinin, formula tipi yarış aracı tasarlayıp üreterek katıldıkları uluslararası yarışmada, sunum, araç tasarımı, güvenlik, zamana karşı yarış, dayanıklılık gibi etaplarda rakipleriyle mücadele edecek.
Yarışma şartnamesi ve güvenlik önlemlerine uygun olarak yüzde 60 yerli parçalarla üretilen araç, 100 kilometreye 3.7 saniyede ulaşabiliyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir