Bulut Tabanlı Simülasyon

Ürün tasarımında, dijital simülasyon teknolojisinin üstünlükleri artık herkes tarafından kabul edilebilir bir durumdadır. Fiziksel prototipler her zaman maliyetli ve proje zamanlarında ciddi yer kaplamaktadırlar. Bu açıdan bakıldığında dijital simülasyonun projelerde önemli avantajları bulunmaktadır. Tabi ki her kolaylığın bir maliyeti olduğu gibi dijital simülasyonunda firmalar için büyük maliyetler getirdiğini unutmamak gerekiyor. Büyük firmalar sürekli projeler geliştirdikleri için bu simülasyon programlarına bu paraları ödemek çok sıkıntı olmamakla birlikte küçük ve orta ölçekli firmalar için bu programları satın almak hayalden öteye geçemiyordu.
simim1
Almanya merkezli startup firması olan SimScale firması bu problemi çözmeye odaklanarak mekanik parçalar için web browser üzerinden bulut tabanlı simülasyon yapabilmeyi sağlayan bir yazılım geliştirdiler.
Firma, Mekanik tasarımcılar, bilgisayar mühendisleri ve matematikçilerden oluşan bir ekibe sahipler.Sistemde simülasyon başına ücretlendirme olması planlanıyor.
Kullanıcılar, IGES veya STEP gibi artık standartlaşmış data formatlarını kullanarak sisteme CAD modellerini yükleyerek işe başlıyorlar. Tıpkı data masaüstünüzdeymiş gibi rahat bir şekilde sistemi kullanabiliyorsunuz. Tabi ki hızlı bir internet bağlantınızın olması gerektiğini şimdiden belirtelim. Daha sonra kullanıcı, (yapısal mekanik, akışkanlar mekaniği, veya termodinamik) analizlerini kurar. Simülasyonu çalıştırmak için (küçük iki veya dört çekirdekli sunucuları veya sekiz veya 16 çekirdekli makineleri) makinenin tipi seçer ve simülasyon başlar. Sonuçları hazır olduğunda, kullanıcılar ve ilgili kişilerle bu sonuçlar paylaşılır. mail yoluyla ilgili kullanıcılar bilgilendirilir.

simim2
Ücretlendirme
SimScale, şirketlerin temel düzeyde kullanabilmesi için ücretsiz bir kulanıcı yapısı oluşturuyorlar. Temel plan 10 simülasyon, 20 farklı kafes yapısı ve her ay ücretsiz bir işleme çekirdeği kullanımına izin veriyor. Bu temel ücretsiz yapı değerlendirme ve daha küçük modellerin simülasyonu için tasarlanmış. Kullanıcı daha büyük modellere geçiş yaptığında profesyonel paketlerden birini satın alabiliyor ve ödemeleri şirkete faturalandırma yoluyla ödenebiliyor. Bir sonraki versiyonunda kredi kartı üzerinden ödeme seçeneğide firma tarafından belirtiliyor.
Haberin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Ürün hakkında daha fazla bilgi için : http://www.simscale.de/_en/index.php?v=2&page=index sitesini ziyaret edebilirsiniz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KjnJy0RLtlQ&w=480&h=360]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir