AMD, İş İstasyonu pazarında büyümek istiyor!

Dünyanın en büyük iki işlemci üreticisinden biri olan AMD, bugüne kadar çok fazla üzerinde durmadığı İş İstasyonu pazarında büyümek için harekete geçti.
İş istasyonu pazarında pastanın büyük tarafını masaüstü iş istasyonları bulunuyor. AMD bu pazar içerisinde şuanda küçük bir pazar payına sahip. AMD bu alandaki gelişmeyi görmüş olacak ki yeni büyüme stratejileri içerisine iş istasyonu pazarında büyümeyi de katmış görünüyor. AMD’nin iş istasyonu pazarındaki gelişmeleri yakından takip ettiği ve bu alanda çalışmalarını hızlandırdığı kaynaklar tarafından da doğrulanıyor. Şuanda bu çalışmalar çok gün yüzüne çıkmamış olsa bile, Apple Mac Pro iş istasyonu için AMD’nin geliştirdiği işlemci bu alandaki ilk ciddi adımların atıldığına dair bize ciddi emareler sunuyor.
oit-nvidia-e1377270831912

En son, AMD, PTC işbirliği ile FirePro mimari özelliklerinden yararlanarak PTC Creo 2.0 için performans artışı açıkladı. PTC ve AMD işbirliği ile montajı kolay bir mimari üzerinde çalışıyorlar. İki şirket AMD’nin sahip olduğu, Vertex Buffer nesneleri (VBOS) özelliğinden yaralanıyorlar. Bu ekran kartı özelliği ile veri nesneleri belleğe saklanabiliyor bu şekilde grafik işlemlerin hızlandırılması sağlanmış oluyor. PTC müşterilerinde yapılan testlerde kullanıcılar ekranlarında performans artışı olduğu konusunda geri bildirimler vermiş durumdalar.
GPU-chart-300x180
AMD ayrıca Abaqus programının GPU’dan yararlanması için OpenCL desteği ekledi. Bu gelişme Dassault Simulia analiz programı içinde bir kazanç anlamına geliyor. Simulia Baş mimarı olan Matt Dunbar, Simulia için mevcut Abaqus programına OpenCL programlama arabirimi benimseyerek, Simulia müşterilerine daha fazla donanım seçenekleri sunulacağını belirtiyor. Tomb Raider geliştiricileri Crystal Dynamics ve geliştiriciler Konfeti Lara Croft için daha iyi saç algoritmalar oluşturmak özel efektler yardımcı işe gittiğinde AMD içerik oluşturma tarafında benzer bir şey yaptı. Şirketler TressFX ile geliştirilen bu özellikte ciddi performans artışı aldıklarını belirttiler. Genel olarak, yazılım şirketleri yerleşik donanım kullanmayı tercih ederler ama GPU kullanımı ile yazılımın ivme kazanması daha belirgin hale geldikçe, müşterilerin donanım konusunda bilinçli seçimler yapması olanaklı olacak.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir