Japon polisi suçluları yakalamak için 3D yazıcı kullanıyor!

20 Mart 1995 tarihinde Tokyo metrosuna, Aum Shinrikyo üyeleri tarafından sarin gazı ile bir terör saldırısı düzenlendi.
Tamamen koordineli şekilde 5 saldırı gerçekleştirildi. Bu olay on üç kişinin ölmesine, elli kişinin yaralanmasına ve yaklaşık bin kişide geçici görme sorunlarına yol açtı. Milyonlarca dolarlık hasardan bahsetmeye bile gerek yok.
japan-police-3d-printing

Bu olayların faillerine 17 yıldır ulaşılamıyordu. Bu 17 yıllık sürecin sonunda son Aum Shinrikyo üyesi, Katsuya Takahashi Tokyodaki manga cafede de yakalandı. Bu noktaya kadar bir 3. sayfa haberinden öteye gitmeyen bu haberin bizim için önemli tarafı bu yakalama esnasında 3D yazıcının kullanılmış olmasıdır.
Tokyo Metropolitan Polis Departmanı soruşturma sırasında 3D baskı yardımıyla Takahashi’nin resminin bir 3D yüz modeli oluşturulmuş olduğunu ortaya koydu.3D modeli daha sonra YSA ile yayınlandı.
Amaç bu gerçekçi 3D baskılı modeli ile yeni bilgi toplamaktı. Bu 3D model yayınlandıktan kısa bir süre sonra, Takahashi yakalandı.
Polis departmanı yaklaşık üç yıl önce 3D yazıcı kullanmaya başladı. Bu 3D yazıcı, özellikle olay yeri ve 3 boyutlu silah modelleri üretmek için kullanıldı. Bu olay, 3 boyutlu yazıcıların, 3D yüz modelini yapmak için ilk kez kullanımı oldu.
Bu haber birçoğumuzun aklından bile geçmeyecek bir alanda 3D yazıcıların nasıl kullanıldığına güzel bir örnek olduğu için sizlerle paylaşıyoruz.
Haberin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yaUJNYIZi34&w=640&h=360] Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir