Yüz hatlarınıza göre basılan 3D gözlük

Medikalden uzay-havacılık sektörüne kadar hayatıma birçok yenilik getiren 3D yazıcı teknolojisi, şimdi de yeni nesil ‘kullanıcıya özel’ gözlükler üretilmesini sağlayacak. ABD’li bir şirket, 3D çerçevelerle kullanıcılara özgü tasarıma sahip gözlükler geliştirmeye başladı.

130810_protosss.hlarge
3D yazıcı teknolojisi, gözlük kullananları sevindirecek bir gelişime tanık oluyor. 3D basılan çerçeveler üzerinde özelleşen Protos Eyewear şirketi, milimetresine kadar kullanıcının yüz hatlarına göre tasarlanan gözlükler üretiyor.
Protos’un kurucusu John Mauriello, “İnsanların yüz hatları birbirlerinden çok farklı. Gözlük çerçevelerindeki sadece 1 milimetrelik değişim bile çok daha iyi bir kullanım sağlayabilir. Ancak kitle üretimden çıkan çerçeveler kullanıcılara özgü bir esneklik sunmuyor” ifadesini kullandı.
Yüz hatlarına tam oturacak bir gözlük çerçevesi isteyen kullanıcılar, Protos’a yüzlerine ait iki fotoğraf gönderiyor. Protos’un kullandığı algoritma, çerçevenin tasarımını belirliyor ve ardından 3D yazıcıya gönderiyor. Algoritma, çerçeve modellerinde hızlı değişiklikler yapılmasına imkan verdiği gibi oldukça kısa sürede üretim yapılabiliyor.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dfH1_pyx1Ak&w=640&h=360]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir