Fixturlaser NXA – Yeni Lazerli Kaplin Ayar Cihazı

Elos Fixturlaser’in yeni üst sınıf kaplin ayar cihazı olan Fixturlaser NXA dijital sinyal işlemede yeni bir teknoloji kullanmaktadır. Fixturlaser NXA, kullanıcıya hızlı ve basit bir kullanım sunmanın yanı sıra gelişmiş fonksiyon ve kabiliyetlere ulaşmaya da olanak sağlamaktadır.
Adsız
Cihazın 6,5 inçlik dokunmatik ekranı, video oyunları gerçekliğinde grafik arayüzü ve yeni sensörler içermektedir. Fixturlaser NXA, kullanıcının konumuna göre, ekrandaki makina görüntüsünün bakış açısına uygun olarak pozisyon almasını sağlayan “Çevresel Görünüm” özelliğine sahip ilk ve tek cihazdır. İçerisinde bulunan jiroskop sayesinde kullanıcının ve makinanın konumunu her daim izlemektedir.

Fixturlaser NXA, sensör ünitelerinde güvenilirliği ve kabiliyeti arttırılmış ikinci nesil CCD teknolojisi kullanmaktadır. Ayrıca lazer kafalarında bulunan dahili jiroskoplar, düşey bağlı makinalarda da hızlı ve güvenilir bir ölçüm alınmasını sağlamaktadır. Piyasadaki en küçük boyutlu bu sensörler dahili bluetooth ve bataryaları da içermektedir. Bu sayede dar alanlarda ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.
Sistem, tek şarj ile 10 saatten daha uzun bir süre boyunca ölçüm alabilmektedir. Ekran ünitesi 1 saatlik bir şarj ile 6 saat çalışabilmektedir. Lazer kafaları ise 24 saatten daha uzun bir batarya ömrüne sahiptir.
Elos Fixturlaser’in CEO’su Hans Svensson, Fixturlaser NXA için; “Kullanılabilirlik anlamında en iyi kaplin ayar cihazını sağlayabilirsek, binlerce firmanın daha verimli çalışmasına yardım etmiş oluruz. Aynı zamanda yedek parça ve enerji sarfiyatını da azaltabiliriz. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki; eğer dünyadaki tüm dönen şaftları gerektiği şekilde hizalarsak, çok daha sağlıklı bir dünyada yaşıyor oluruz. Fixturlaser NXA gibi kullanımı kolay bir kaplin ayar cihazı, bu yolda atılmış önemli bir adımdır.” yorumunu yapmaktadır.
Kaynak: PRO-PLAN Proje Mühendislik

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir