Windows 8.1 güncellemesinde 3D yazıcı desteği!

windows-81-3d-printingMicrosoft, windows 8.1 güncellemesini 2013 yılı içinde yayınlayacak. Microsoft’un San Francisco yazılım geliştiricileri için yaptığı konferansta açıkladığı windows 8.1 güncellemesindeki yeniliklerden en önemlisi 3D yazıcı desteğide ekleneceğini açıkladı.
3D yazıcıların teknolojik olarak gelişimi ve artık ev tipi yazıcılarında kullanıma girmesiyle birlikte, Microsoft bu konuda dışardan bakmadığını gösteriyor. Bu nedenle word, excel’den çıktı alır gibi kolay bir şekilde 3D baskı alabilmek için şimdiden güncellemelere bu konuda eklemeler yapmaya başlamış.

Ev tipi 3D yazıcı üreten firmaların artmasıyla birlikte bu eklentilerinde tıpkı normal yazıcılar gibi bu 3D yazıcılara desteğinin artacağını söyleyebiliriz. Bu API Microsoft’un Kinect 3D tarayıcı kullanılarak oluşturması ve 3D mekansal veri almayı destekleyecektir.
Microsoft 3D yazıcılarla ilgili gömülü yazılımı anlatan kanal 9 isimli bir video yayınladı. Yazılımcılar tabiki bu konuda değişik senaryolar üzerinden giderek, geliştirecekleri yazılımlara yeni yeni özellikler ekleyeceklerdir. Burada önemli konu artık microsoft gibi sektörün en büyük firmasının bile 3D yazıcılara sıcak bakması ve geleceğin baskı sistemlerinin bu yönde gelişeceğinin kanıtıdır.
cadcampedia.com’dan alıntıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir