Ayakkabı tabanından şarj aleti!

Ayakkabı tabanlığından şarj aleti yaptılar… Şarjın kısa sürede bitmesi sorununa yönelik bir çözüm yolu daha geliştirdi. SolePower ismi verilen ayakkabı tabanlığı siz yürüdükçe cihazınızı şarj ediyor. Henüz prototip olarak bulunan ürünün yaratıcıları Matthew Staton ve Hahna Alexander Carnegie Mellon Üniversitesi’nde mekanik mühendisi öğrencileri

Ayakkabı tabanlığından şarj aleti yaptılar…
ayakkabi-tabanindan-sarj-aleti
Şarjın kısa sürede bitmesi sorununa yönelik bir çözüm yolu daha geliştirdi. SolePower ismi verilen ayakkabı tabanlığı siz yürüdükçe cihazınızı şarj ediyor.
Henüz prototip olarak bulunan ürünün yaratıcıları Matthew Staton ve Hahna Alexander Carnegie Mellon Üniversitesi’nde mekanik mühendisi öğrencileri
SolePower, adım atıldıkça açığa çıkan enerjiyi elektrik gücüne dönüştürebiliyor. Bu elektrik enerjisi harici bataryaya depolanıyor.

 Yaklaşık 2.5 mil(4 km) yüründüğünde harici bataryada bir akıllı telefonu şarj edecek kadar enerji depolanmış oluyor.

SolePower, başta sadece bir ışık yayma aracı olarak tasarlandı. Fikir üniversite kampüsünde akşam yürüyen öğrencilerin daha rahat fark edilmesinin sağlanmasıydı.
selopower
Cihazın fiyatının ise 150 dolar ila 175 dolar arasında olabileceği belirtiliyor. Şirket, yeterli finansmanı sağlayabilirse ürün gelecek sene raflarda yerinin alabilir.
Kaynak:GerçekGündem

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir